Dünya Kupası Maç Özeti

2022 Dünya Kupası Maç Özetleri

2022 FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım – 18 Aralık tarihleri arasında Katar’da düzenlenen 22. FIFA Dünya Kupası’dır. Turnuva, 32 takımdan oluşan 8 grupta oynandı. Grup aşamasından sonra çeyrek final, yarı final ve final maçları oynandı. Turnuvanın finalinde Arjantin, Fransa’yı 4-2 penaltılarla mağlup ederek şampiyon oldu.

Grup Aşaması

Grup aşamasında, her grupta ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükseldi. Grup aşamasının en dikkat çeken maçlarından biri, Brezilya ile İspanya arasındaki maç oldu. Maç, Brezilya’nın 2-1 galibiyetiyle sonuçlandı.

Çeyrek Final

Çeyrek finalde, Fransa, İngiltere’yi 2-1, Arjantin, Hollanda’yı 5-6 penaltılarla, Hırvatistan, Fas’ı 3-2 ve Portekiz, Senegal’i 2-1 mağlup etti.

Yarı Final

Yarı finalde, Fransa, Fas’ı 2-1, Arjantin, Hırvatistan’ı 3-2 mağlup etti.

Final

Finalde, Arjantin, Fransa’yı 4-2 penaltılarla mağlup ederek şampiyon oldu. Arjantin, 36 yıl sonra Dünya Kupası’nı kazandı.

Maç Özetleri

Brezilya 2-1 İspanya

Maç, Brezilya’nın 2-1 galibiyetiyle sonuçlandı. Brezilya’nın gollerini Neymar ve Richarlison kaydetti. İspanya’nın tek golünü Ferran Torres kaydetti.

Fransa 2-1 İngiltere

Maç, Fransa’nın 2-1 galibiyetiyle sonuçlandı. Fransa’nın gollerini Kylian Mbappe ve Karim Benzema kaydetti. İngiltere’nin tek golünü Harry Kane kaydetti.

Arjantin 5-6 Hollanda (Penaltılar)

Maç, 1-1 berabere bitti ve penaltılara gitti. Penaltılarda, Arjantin 5-6 kazandı. Arjantin’in gollerini Lionel Messi, Lautaro Martinez, Angel Di Maria ve Rodrigo De Paul kaydetti. Hollanda’nın gollerini Memphis Depay, Frenkie De Jong, Georginio Wijnaldum ve Daley Blind kaydetti.

Hırvatistan 3-2 Fas

Maç, Hırvatistan’ın 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı. Hırvatistan’ın gollerini Mario Pasalic, Luka Modric ve Mateo Kovacic kaydetti. Fas’ın gollerini Abderrazak Hamdallah ve Achraf Hakimi kaydetti.

Portekiz 2-1 Senegal

Maç, Portekiz’in 2-1 galibiyetiyle sonuçlandı. Portekiz’in gollerini Cristiano Ronaldo ve Diogo Jota kaydetti. Senegal’in tek golünü Sadio Mane kaydetti.

Fransa 2-1 Fas

Maç, Fransa’nın 2-1 galibiyetiyle sonuçlandı. Fransa’nın gollerini Kylian Mbappe ve Karim Benzema kaydetti. Fas’ın tek golünü Imran Louza kaydetti.

Arjantin 3-2 Hırvatistan

Maç, Arjantin’in 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı. Arjantin’in gollerini Lionel Messi, Lautaro Martinez ve Angel Di Maria kaydetti. Hırvatistan’ın gollerini Luka Modric ve Ivan Perisic kaydetti.

Final – Arjantin 4-2 Fransa (Penaltılar)

Maç, 3-3 berabere bitti ve penaltılara gitti. Penaltılarda, Arjantin 4-2 kazandı. Arjantin’in gollerini Lionel Messi, Lautaro Martinez, Angel Di Maria ve Rodrigo De Paul kaydetti. Fransa’nın gollerini Kylian Mbappe, Karim Benzema ve Antoine Griezmann kaydetti.

Turnuvanın Önemli Oyuncuları

2022 Dünya Kupası’nın en önemli oyuncularından biri, Lionel Messi’ydi. Messi, turnuvada 8 gol atarak gol kralı oldu. Diğer önemli oyunculardan bazıları şunlardı:

  • Kylian Mbappe (Fransa)
  • Karim Benzema (Fransa)
  • Lautaro Martinez (Arjantin)
  • Angel Di Maria (Arjantin)
  • Cristiano Ronaldo (Portekiz)
  • Sadio Mane (Sene

Yayımlandı

kategorisi