Fenerbahce Slavia Prag Özet

Fenerbahçe – Slavia Prag: 2-3 (Maç Özeti)

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Çekya temsilcisi Slavia Prag’a 3-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Kadıköy’deki ilk maçı 3-2 kaybeden Fenerbahçe, rövanş maçında da aynı skorla mağlup olunca toplamda 6-4’lük skorla elendi.

Maçın ilk yarısında Slavia Prag, 35. dakikada Traore ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 39. dakikada Mert Hakan Yandaş ile beraberliği yakaladı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda ise Slavia Prag, 51. dakikada Lingr ve 71. dakikada Olayinka ile gollerini atarak 3-1 öne geçti. Fenerbahçe, 90. dakikada Berisha ile ikinci golünü atsa da bu gol, skoru değiştirmeye yetmedi ve maç 3-2 Slavia Prag’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Maç Sonrası Yorumlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Çok üzgünüm. Futbolun cilvesi bu. İlk maçta da çok iyi oynadık, golleri yedik. Bugün de ilk yarıda iyi oynadık, beraberliği yakaladık. İkinci yarıda biraz daha kontrollü oynamak istedik, ama çok fazla fırsat vermelerine izin verdik. Maalesef iki tane gol yedik. Son dakikalarda beraberliği yakaladık, ama olmadı. Elendik, çok üzgünüm.” ifadelerini kullandı.

Slavia Prag Teknik Direktörü Jindrich Trpisovsky ise, “Çok mutluyum. Çok zor bir maçtı. Fenerbahçe çok iyi bir takım. İlk maçta da çok iyi oynadılar, ama biz de çok iyi oynadık. Bugün de çok iyi oynadık ve kazandık. Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum.” dedi.

Maç Analizi

Fenerbahçe, maçın ilk yarısında Slavia Prag’a göre daha iyi bir futbol oynadı. Özellikle ilk yarının son bölümünde Mert Hakan Yandaş ile etkili ataklar geliştiren Fenerbahçe, 39. dakikada Mert Hakan Yandaş’ın golüyle beraberliği yakaladı.

İkinci yarıda ise Slavia Prag, daha etkili bir futbol oynadı. Özellikle 51. dakikada Lingr’in golüyle 2-1 öne geçen Slavia Prag, 71. dakikada Olayinka ile golünü atarak durumu 3-1’e getirdi. Fenerbahçe, 90. dakikada Berisha ile ikinci golünü atsa da bu gol, skoru değiştirmeye yetmedi ve maç 3-2 Slavia Prag’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe’nin Performansı

Fenerbahçe, maçın ilk yarısında Mert Hakan Yandaş ile etkili ataklar geliştirdi. Özellikle ilk yarının son bölümünde Mert Hakan Yandaş’ın golüyle beraberliği yakalayan Fenerbahçe, ikinci yarıda da iyi bir futbol oynamaya devam etti. Ancak Slavia Prag’ın etkili atakları karşısında savunmada hatalar yaptı ve iki gol yedi.

Slavia Prag’ın Performansı

Slavia Prag, maçın ilk yarısında Fenerbahçe karşısında etkili olamadı. Ancak ikinci yarıda daha etkili bir futbol oynadı ve iki gol atarak maçı kazanmayı başardı. Slavia Prag’ın özellikle 51. dakikada Lingr’in golündeki hücum organizasyonu çok iyiydi.

Maçtan Çıkarılan Sonuçlar

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’ne veda etti. Sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa kupalarında istediği sonuçları alamadı. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi elemelerinde PSV Eindhoven’a, UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Royal Antwerp’e ve UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Slavia Prag’a elendi.

Slavia Prag ise UEFA Konferans Ligi’nde çeyrek finale yükseldi. Çek temsilcisi, çeyrek finalde LASK Linz ile eşleşti.


Yayımlandı

kategorisi