Fransa Fas Özet

Fransa – Fas Maç Özeti

2022 FIFA Dünya Kupası Yarı Final

20 Aralık 2022

Lusail Iconic Stadyumu, Lusail, Katar

Hakem: Nestor Pitana (Arjantin)

Goller:

  • 22′ Kylian Mbappé (Fransa)
  • 80′ Karim Benzema (Fransa)

Kırmızı Kart:

  • 78′ Achraf Hakimi (Fas)

Maç Detayları

Son Dünya şampiyonu Fransa, 2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Fas ile karşı karşıya geldi. Mücadele, Fransa’nın 2-0’lık galibiyeti ile sonuçlandı.

Maç, Fransa’nın baskılı başlamasıyla başladı. Kylian Mbappé’nin 22. dakikada attığı golle Fransa, 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Fas, oyunu dengelemeye çalıştı. Ancak Fransa, baskısını sürdürdü ve 80. dakikada Karim Benzema’nın golüyle farkı 2’ye çıkardı.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve Fransa, yarı finalde Arjantin’in rakibi oldu. Fas ise üçüncülük maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

Maç Analizi

Maç, Fransa’nın üstünlüğü ile geçti. Fransa, hücumda etkili bir görüntü sergiledi ve iki gol atmayı başardı. Fas ise savunmada etkili olamadı ve iki gol yedi.

Mücadelenin kırılma noktası, Achraf Hakimi’nin 78. dakikada kırmızı kart görmesi oldu. Hakimi’nin yokluğu, Fas’ın savunmasını daha da zayıflattı ve Fransa’nın ikinci golünü atmasını kolaylaştırdı.

Fransa

Fransa, maçın favorisi olarak sahaya çıktı. Son Dünya şampiyonu olan Fransa, kadrosunda Kylian Mbappé, Karim Benzema, Antoine Griezmann gibi yıldızları barındırıyordu.

Fransa, maça baskılı başladı ve 22. dakikada Kylian Mbappé’nin golüyle öne geçti. Bu golden sonra Fransa, baskısını sürdürdü ve 80. dakikada Karim Benzema’nın golüyle farkı 2’ye çıkardı.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve Fransa, yarı finalde Arjantin’in rakibi oldu.

Fas

Fas, turnuvanın sürpriz takımlarından biriydi. Grup aşamasında İspanya ve Portekiz’i yenerek çeyrek finale yükselen Fas, yarı finalde Fransa’ya mağlup oldu.

Fas, savunmada etkili olamadı ve iki gol yedi. Achraf Hakimi’nin 78. dakikada kırmızı kart görmesi, Fas’ın savunmasını daha da zayıflattı ve Fransa’nın ikinci golünü atmasını kolaylaştırdı.

Sonuç

Fransa, maçın favorisi olarak sahaya çıktı ve maçı kazandı. Fransa, yarı finalde Arjantin’in rakibi oldu. Fas ise üçüncülük maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

Maç Sonrası Yorumlar

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps:

“Maça iyi başladık ve iki gol atmayı başardık. İkinci yarıda da baskımızı sürdürdük ve maçı kazandık. Yarı finalde Arjantin ile zorlu bir maç olacak. Ancak biz de hazırız.”

Fas Teknik Direktörü Vahid Halilhodžić:

“Maçın başında Fransa’ya karşı iyi mücadele ettik. Ancak ikinci golün ardından oyunumuzdan koptuk. Fransa’yı tebrik ediyorum. Bizim de üçüncülük maçı için motivasyonumuz yüksek.”


Yayımlandı

kategorisi