Lile Nice Maç Özeti

Lille – Nice Maç Özeti (2023-2024)

Lille ve Nice, 2023-2024 sezonunda Fransa Ligue 1’in ilk haftasında karşı karşıya geldi. Mücadele, Nice’in 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Maç, Lille’in baskılı oyunuyla başladı. Ev sahibi ekip, ilk yarıda rakip kalede önemli pozisyonlar yarattı. Ancak, Nice savunması bu pozisyonları golle sonuçlandırmayı engelledi.

İkinci yarıda ise Nice, oyuna ağırlığını koymaya başladı. 57. dakikada, Nice’in sağ kanattan geliştirdiği atakta, Amine Gouiri, kaleci Ivo Grbic’i geçerek topu filelere gönderdi. Bu gol, Nice’e 1-0’lık üstünlüğü getirdi.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve Nice, Lille’i 1-0 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

Maç Analizi

Lille, ilk yarıda baskılı oyunuyla rakip kalede önemli pozisyonlar yarattı. Ancak, Nice savunması, bu pozisyonları golle sonuçlandırmayı engelledi. Özellikle, Nice kalecisi Walter Benitez, yaptığı kurtarışlarla Lille’in gol atmasını engelledi.

İkinci yarıda ise Nice, oyuna ağırlığını koydu. Amine Gouiri’nin 57. dakikada attığı gol, Nice’e maçı kazandırdı. Gouiri, bu golüyle Nice’in sezon başındaki ilk golünü kaydetti.

Maçtan Notlar

  • Lille’de, milli futbolcularımız Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik, ilk 11’de yer aldı. Yusuf Yazıcı, 70 dakika sahada kaldı.
  • Nice’de, milli futbolcumuz Cengiz Ünder, yedek kulübesinde kaldı ve maça sonradan dahil oldu. Cengiz Ünder, 77. dakikada oyuna girdi.

Maç Sonrası Yorumlar

Lille Teknik Direktörü Jocelyn Gourvennec, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Nice, iyi bir takım. İlk yarıda baskılı oynadık ama gol atmayı başaramadık. İkinci yarıda ise Nice, daha iyi futbol oynadı ve kazandı.” dedi.

Nice Teknik Direktörü Christophe Galtier ise, “Lille, iyi bir takım. Ancak, biz bugün daha iyi oynadık ve kazandık. Bu galibiyet, sezona iyi bir başlangıç yapmamızı sağladı.” ifadelerini kullandı.


Yayımlandı

kategorisi