Ljubljana Galatasaray Özet

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana’yı İstanbul’da 1-0 mağlup ederek turu geçti.

Maç, 2 Ağustos 2023 tarihinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynandı. Galatasaray, maçın henüz 2. dakikasında öne geçti. Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Alexandru Cicaldau, kaleciyi çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Golden sonra Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti.

Olimpija Ljubljana, ilk yarıda ciddi bir gol pozisyonu yakalayamadı. İkinci yarıda ise Slovenya temsilcisi, oyuna biraz daha denge getirdi. Ancak Galatasaray, savunmada sağlam durmayı başardı ve skoru korumayı başardı.

Maç sonunda Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrılarak turu geçti.

Maç Analizi

Maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk dakikalarda baskılı bir oyun ortaya koydu. Bu baskının sonucunda da 2. dakikada öne geçmeyi başardı. Golden sonra Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti.

Olimpija Ljubljana, ilk yarıda ciddi bir gol pozisyonu yakalayamadı. İkinci yarıda ise Slovenya temsilcisi, oyuna biraz daha denge getirdi. Ancak Galatasaray, savunmada sağlam durmayı başardı ve skoru korumayı başardı.

Galatasaray, maçın genelinde üstün bir oyun ortaya koydu. Özellikle ilk yarıda baskılı bir oyun sergileyen sarı-kırmızılılar, 2. dakikada bulduğu gol ile öne geçti. İkinci yarıda ise Olimpija Ljubljana’nın baskısına karşın direndi ve skoru korumayı başardı.

Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray’ın galibiyetine önemli katkı sağladı. 2. dakikada attığı gol ile takımına galibiyeti getiren Kerem, maçın yıldızı oldu.

Galatasaray’ın Tur Atlaması

Galatasaray, bu galibiyetle UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turuna yükseldi. Sarı-kırmızılılar, bu turda Çekya temsilcisi Slavia Prag ile eşleşti.

Galatasaray, Slavia Prag ile ilk maçı 3 Ağustos 2023 tarihinde İstanbul’da oynayacak. İkinci maç ise 9 Ağustos 2023 tarihinde Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Tarihi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 17 kez mücadele etti. Sarı-kırmızılılar, bu mücadelelerde en iyi derecesini 2000-2001 sezonunda elde etti. Galatasaray, o sezon yarı finale kadar yükseldi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan Türk takımı olma unvanını da elinde bulunduruyor. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’nde toplam 148 gol attı.

Olimpija Ljubljana’nın Şampiyonlar Ligi Tarihi

Olimpija Ljubljana, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 5 kez mücadele etti. Slovenya temsilcisi, bu mücadelelerde en iyi derecesini 2011-2012 sezonunda elde etti. Olimpija Ljubljana, o sezon 2. eleme turunda elendi.

Olimpija Ljubljana, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan Slovenya takımı olma unvanını da elinde bulunduruyor. Slovenya temsilcisi, Şampiyonlar Ligi’nde toplam 12 gol attı.


Yayımlandı

kategorisi