Fenerbahçe Antalyaspor Özet 2023

Fenerbahçe 3-2 Antalyaspor: Sarı-lacivertliler, geriden gelerek kazandı

18 Eylül 2023, Ülker Stadı

Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, sahasında Antalyaspor’u 3-2 mağlup etti. Sarı-lacivertliler, 3-0 geriye düştüğü maçta, Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Sebastian Szymanski’nin golleriyle galibiyete uzandı.

Maç, Fenerbahçe’nin baskılı başladı. 11. dakikada İrfan Can Kahveci’nin pasında topla buluşan Rossi, kaleciyi geçerek topu filelere gönderdi. 25. dakikada ise Ferdi Kadıoğlu’nun ortasında Dzeko, kafayı vurdu ve skoru 2-0 yaptı.

Antalyaspor, 34. dakikada beraberliği yakaladı. Fredy’nin pasında topla buluşan Buksa, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 45+1. dakikada ise Antalyaspor, bir kez daha sahneye çıktı. Fredy’nin pasında topla buluşan Bünyamin Balcı, sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 3-2 yaptı.

İkinci yarıda Fenerbahçe, baskısını artırdı. 64. dakikada Dzeko’nun pasında topla buluşan İrfan Can Kahveci, kaleciyi geçerek topu filelere gönderdi ve skoru 3-3 yaptı. 74. dakikada ise Fenerbahçe, öne geçti. Rossi’nin pasında topla buluşan Szymanski, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 3-2 yaptı.

Mücadele, Fenerbahçe’nin 3-2 galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puanını 12’ye yükseltti. Antalyaspor ise 3 puanda kaldı.

Maçtan notlar

  • Fenerbahçe, ligde çıktığı ilk 4 maçta da galibiyete ulaştı.
  • Edin Dzeko, ligde çıktığı ilk 4 maçta da gol atmayı başardı.
  • Antalyaspor, ligde çıktığı ilk 4 maçta da puan alamadı.

Maçın taktik analizi

Fenerbahçe, maça hücum futbolu oynayarak başladı. İrfan Can Kahveci ve Rossi’nin kanatlardan yaptığı etkili ortalarla birçok gol pozisyonu yakaladı. Sarı-lacivertliler, 34. dakikada Buksa’nın golüne engel olamadı ve devreyi 2-1 geride kapattı.

İkinci yarıda Fenerbahçe, baskısını artırdı. Dzeko’nun golüyle beraberliği yakaladı. İrfan Can Kahveci’nin golüyle de öne geçti. Fenerbahçe, savunmada da iyi bir performans sergiledi ve Antalyaspor’un gol yollarını kapattı.

Antalyaspor, maça hızlı başladı. Fredy ve Bünyamin Balcı’nın golleriyle 3-0 öne geçti. Sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda Fenerbahçe’nin baskısına dayanamadı ve 3-2 mağlup oldu.

Maç kadroları

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Kim Min-jae, Serdar Aziz, Attila Szalai, İrfan Can Kahveci, Miguel Crespo, Diego Rossi, Enner Valencia, Edin Dzeko

Yedekler: Berke Özer, Çağlar Şahin, Luiz Gustavo, Mert Hakan Yandaş, Arda Güler, Osayi Samuel, Muhammed Gümüşkaya, Serdar Dursun, Joshua King

Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Nazım Sangare, Fredy, Güray Vural, Doğukan Sinik, Fernando, Doğukan Ödübek, Luiz Adriano, Bamba, Buksa

Yedekler: Erkan Öztürk, Hakan Özmert, Eren Elmalı, Veysel Sarı, Luiz Fernando, Hakan Arslan, Alassane Ndao, Haji Wright, Mevlüt Erdinç


Yayımlandı

kategorisi