Fenerbahçe Hatayspor Özet 4 2

Fenerbahçe, Hatayspor’u 4-2 mağlup etti

Fenerbahçe, Süper Lig’in 20. haftasında Atakaş Hatayspor’u 4-2 mağlup etti. Mücadele, Fenerbahçe’nin attığı gollerle çok hızlı başladı. 7. dakikada sol kanattan gelişen atakta Osayi-Samuel’in ortasında topla buluşan Szymanski, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. 15. dakikada ise yine Osayi-Samuel’in ortasında Dzeko, kafa vuruşuyla skoru 2-0’a getirdi.

Fenerbahçe’nin golleri sonrası Hatayspor, oyuna ortak olmak istedi. 25. dakikada gelişen atakta sol kanattan ceza sahasına giren Lobjaenko, kaleci Altay Bayındır’la karşı karşıya kaldı. Lobjaenko’nun şutu, Altay’dan döndü. Dönen topu altıpas içinde tamamlamak isteyen El Kaabi, topu auta gönderdi.

  1. dakikada Fenerbahçe, üçüncü golünü buldu. Bu kez golün sahibi Dzeko oldu. Rossi’nin soldan ortasında Dzeko, kafa vuruşuyla skoru 3-0’a getirdi. İlk yarı, Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Hatayspor, daha etkili başladı. 55. dakikada gelişen atakta Lobjaenko’nun pasında topla buluşan Ghoulam, ceza sahası içinden vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu. Hatayspor, bu golle farkı 2’ye indirdi.

  1. dakikada Fenerbahçe, dördüncü golünü buldu. Bu kez golün sahibi İrfan Can Kahveci oldu. Ferdi Kadıoğlu’nun pasında topla buluşan İrfan Can, ceza sahası içinden vuruşuyla skoru 4-1’e getirdi.
  2. dakikada Hatayspor, farkı 1’e indirmek için bir gol fırsatı yakaladı. Bashiru’nun ceza sahası içinden şutunda top, kaleci Altay’dan döndü. Dönen topu altıpas içinde tamamlamak isteyen El Kaabi, topu auta gönderdi.

90+4. dakikada Hatayspor, ikinci golünü buldu. Bu kez golün sahibi Aabid oldu. Aabid, ceza sahasının dışından sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve skoru 4-2’ye getirdi.

Mücadele, Fenerbahçe’nin 4-2 galibiyetiyle sona erdi. Bu galibiyetle Fenerbahçe, puanını 39’a yükseltti ve lider Trabzonspor’un 4 puan gerisine düştü. Hatayspor ise 27 puanla 12. sırada kaldı.

Maçtan notlar

  • Fenerbahçe, 2023-2024 sezonunda ilk kez 4 gol attı.
  • Fenerbahçe, 2023-2024 sezonunda ilk kez deplasmanda 4 gol attı.
  • Fenerbahçe, Süper Lig’de 2023-2024 sezonunda ilk kez 4 gollü galibiyet elde etti.
  • Fenerbahçe, Süper Lig’de 2023-2024 sezonunda ilk kez deplasmanda 4 gollü galibiyet elde etti.

Maç sonrası yorumlar

  • Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: “Bugün çok iyi bir oyun oynadık. Takımın her oyuncusu çok iyi bir mücadele ortaya koydu. İlk yarıda 3 gol attık, ikinci yarıda da oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Hatayspor’un attığı goller, bizim biraz konsantrasyonumuzu kaybettiğimiz anlarda oldu. Ama yine de iyi bir galibiyet aldık.”
  • Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan: “Fenerbahçe, çok iyi bir takım. Biz, ilk yarıda biraz şanssızdık. 3 gol yedik, ama ikinci yarıda oyuna ortak olduk ve skoru 2-3’e getirdik. Ama yine de maçı kaybettik. Fenerbahçe’yi tebrik ederim.”

Maç sonrası değerlendirme

Fenerbahçe, Hatayspor karşısında çok iyi bir oyun ortaya koydu ve 4-2 galip geldi. Fenerbahçe, özellikle ilk yarıda çok etkili bir oyun oynadı ve 3 gol atmayı başardı. Hatayspor ise, ikinci yarıda biraz daha toparlanmaya çalışsa da Fenerbahçe karşısında etkili bir oyun ortaya koyamadı. Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 3


Yayımlandı

kategorisi