Fenerbahçe Helsinki Maçı Özeti

Fenerbahçe 1-0 HJK Helsinki: Sarı-Lacivertliler İlk Maçta Avantaj Elde Etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında sahasında HJK Helsinki’yi 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler, bu skorla rövanş öncesi avantaj elde etti.

Fenerbahçe, maça etkili başladı ve 10. dakikada Miha Zajc’ın şutu üstten auta çıktı. 15. dakikada ise Enner Valencia’nın ceza sahası dışından şutu kaleciyi geçerek ağlarla buluştu, ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Fenerbahçe, 65. dakikada Muhammed Gümüşkaya’nın golüyle öne geçti. Genç oyuncu, ceza sahası dışından çektiği şutla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Fenerbahçe, baskısını artırdı ancak gol bulamayınca sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Maç Sonu Yorumları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçın ardından yaptığı açıklamada, “İyi bir maç çıkardık. Özellikle ikinci yarıda çok baskılı oynadık ve gol bulduk. Bu skor bizim için avantajlı. Rövanş maçında da aynı performansı göstermek istiyoruz.” dedi.

HJK Helsinki Teknik Direktörü Toni Huttunen ise, “Fenerbahçe, iyi bir takım. Biz de ilk yarıda iyi oynadık ancak ikinci yarıda Fenerbahçe’nin baskısına dayanamadık. Rövanş maçında daha iyi bir performans sergileyip turu geçmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Maç Analizi

Fenerbahçe, maça etkili başladı ve ilk yarıda Enner Valencia’nın golü ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmasa da, genel olarak iyi bir oyun sergiledi. İkinci yarıda ise baskısını artırdı ve Muhammed Gümüşkaya’nın golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, maçın kalan bölümünde de baskısını sürdürdü ancak gol bulamayınca sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

HJK Helsinki ise ilk yarıda Fenerbahçe’ye karşı iyi bir direnç gösterdi ve gol pozisyonları yarattı. Ancak ikinci yarıda Fenerbahçe’nin baskısına dayanamadı ve mağlup oldu.

Rövanş Maçı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş maçında 26 Ağustos Perşembe günü Finlandiya’da HJK Helsinki’ye konuk olacak.

Maç, Finlandiya’nın Helsinki şehrinde bulunan Sonera Stadium’da saat 20.45’te başlayacak.

Fenerbahçe’nin Kadrosu

Kaleci: Altay Bayındır, Berke Özer, Ertuğrul Çetin

Defans: Nazım Sangare, Attila Szalai, Kim Min-jae, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Filip Novak, Serdar Aziz, Luiz Gustavo

Orta Saha: Miha Zajc, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Muhammed Gümüşkaya

Forvet: Enner Valencia, Serdar Dursun, Diego Rossi, Mergim Berisha, Joshua King


Yayımlandı

kategorisi