Fenerbahçe Twente Özet Izle

Fenerbahçe, Twente’yi 5-1 mağlup etti ve UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarına yükseldi

Fenerbahçe, 2023-24 UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Twente ile deplasmanda karşılaştı. Sarı-lacivertli ekip, rakibini 5-1 mağlup ederek gruplara yükselmeyi başardı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 17. dakikada Osayi-Samuel ile 1-0 öne geçti. Bu golün ardından Twente, oyuna ortak olmak istedi. Ancak Fenerbahçe, savunmada sağlam durmayı başardı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe, 53. dakikada Serdar Dursun ile farkı 2’ye çıkardı. 72. dakikada Pelkas’ın golüyle farkı 3’e çıkaran Fenerbahçe, maça adeta damga vurdu. 84. dakikada yine Pelkas’ın golüyle farkı 4’e çıkaran Fenerbahçe, maçın son dakikasında Serdar Dursun’un golüyle skoru 5-1’e getirdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe, play-off turunu da 2 maçta 7 golle geçerek gruplara yükselmeyi başardı. Fenerbahçe, gruplarda AEK, Viktoria Plzen ve Molde ile eşleşti.

Maçtan öne çıkanlar

  • Fenerbahçe, maçın ilk yarısında Osayi-Samuel’in golüyle 1-0 öne geçti.
  • İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe, Serdar Dursun ve Pelkas’ın golleriyle farkı 3’e çıkardı.
    1. dakikada yine Pelkas’ın golüyle farkı 4’e çıkaran Fenerbahçe, maçın son dakikasında Serdar Dursun’un golüyle skoru 5-1’e getirdi.

Fenerbahçe’nin grupları

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında AEK, Viktoria Plzen ve Molde ile eşleşti.

AEK, Yunanistan’ın en başarılı futbol kulüplerinden biri. 24 kez Yunanistan Ligi şampiyonluğu ve 20 kez Yunanistan Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Fenerbahçe, AEK ile daha önce 5 kez karşılaştı ve 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 0 mağlubiyet aldı.

Viktoria Plzen, Çekya’nın en başarılı futbol kulüplerinden biri. 12 kez Çekya Ligi şampiyonluğu ve 10 kez Çekya Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Fenerbahçe, Viktoria Plzen ile daha önce 2 kez karşılaştı ve her iki maçı da kaybetti.

Molde, Norveç’in en başarılı futbol kulüplerinden biri. 14 kez Norveç Ligi şampiyonluğu ve 8 kez Norveç Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Fenerbahçe, Molde ile daha önce hiç karşılaşmadı.

Fenerbahçe, gruplarda başarılı olmak ve eleme turuna yükselmek için zorlu bir mücadele verecek.


Yayımlandı

kategorisi