Fransa Danimarka Özet

2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu’nda Fransa ile Danimarka karşı karşıya geldi. 20 Kasım 2022’de Katar’ın Lusail şehrinde oynanan maçı Fransa, 2-1’lik skorla kazandı.

Maçtan önce Fransa, turnuvanın favorilerinden biri olarak gösteriliyordu. 2018’de düzenlenen Dünya Kupası’nı kazanan Fransa, kadrosunda Kylian Mbappe, Karim Benzema ve Antoine Griezmann gibi dünyaca ünlü yıldızları barındırıyordu. Danimarka ise turnuvaya sürpriz bir şekilde katılmış ve grupta iyi bir performans sergilemişti.

Maç, Fransa’nın baskılı bir oyunla başlamasıyla başladı. 19. dakikada Mbappe’nin golüyle Fransa, 1-0 öne geçti. Danimarka, 28. dakikada Andreas Cornelius’un golüyle skoru eşitledi.

İkinci yarıda da oyunun hakimiyeti Fransa’da kaldı. 80. dakikada Benzema’nın golüyle Fransa, tekrar öne geçti. Bu gol, maçın da skorunu belirledi.

Bu galibiyetle Fransa, turnuvada namağlup liderliğe yükseldi. Danimarka ise ikinci sıraya geriledi.


Maçtan öne çıkan detaylar:

  • Mbappe, 2022 Dünya Kupası’nda dördüncü golünü kaydetti.
  • Benzema, 2022 Dünya Kupası’nda üçüncü golünü kaydetti.
  • Cornelius, 2022 Dünya Kupası’nda ikinci golünü kaydetti.

Maçtan sonra Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, “Çok iyi bir maç oynadık. Danimarka da iyi bir takım ama biz daha iyiydik. Bu galibiyet, bize moral verdi.” dedi.

Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand ise “Fransa’ya karşı iyi bir mücadele verdik. Maçın sonuna kadar önde olma şansımız vardı ama olmadı. Fransa’yı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Maç sonrası değerlendirmeler:

  • Fransa, maçtaki üstün oyunuyla turnuvaya iddialı bir giriş yaptı. Mbappe ve Benzema gibi yıldızlarıyla Fransa, turnuvanın favorilerinden biri olmaya devam ediyor.
  • Danimarka, Fransa karşısında iyi bir mücadele verdi. Cornelius’un golüyle skoru eşitleme şansı yakaladı ama Fransa, son bölümde daha etkili oldu. Danimarka, turnuvada grupta kalma şansını sürdürüyor.

Maç sonrası olası senaryoları:

  • Fransa, gruptaki diğer maçlarda da galibiyet alırsa, gruptan lider olarak çıkma şansını artıracak.
  • Danimarka, gruptaki diğer maçlarda galibiyet alırsa, grupta kalma şansını sürdürecek.

Maç sonrası oluşan puan durumu:

SıraTakımOyGBMAYP
1Fransa2200616
2Danimarka2110424
3Tunus2011231
4Avustralya2002060

Yayımlandı

kategorisi