Galatasaray Giresunspor Özet Bein Sport

Galatasaray, Giresunspor’u 4-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray, deplasmanda Bitexen Giresunspor’u 4-0 mağlup etti.

Mücadelenin ilk yarısında baskılı bir oyun sergileyen Galatasaray, 45+3. dakikada Dries Mertens’in golüyle öne geçti. Mücadelenin ikinci yarısında da üstünlüğünü sürdüren Galatasaray, 60. dakikada Leo Dubois, 89. dakikada Milot Rashica ve 90+6. dakikada Yunus Akgün’ün golleriyle farkı 4’e çıkardı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 35’e yükseltti ve 7. sıraya yükseldi. Giresunspor ise 22 puanda kaldı ve 17. sıraya geriledi.

Mücadelenin özeti

Mücadeleye hızlı başlayan Galatasaray, 9. dakikada Icardi’nin şutuyla gole yaklaştı. Ancak top kaleyi geçemedi.

  1. dakikada Giresunspor, Arias ile tehlikeli geldi. Arias’ın şutu savunmadan döndü.
  2. dakikada Mertens’in gelişine çektiği şut az farkla dışarı gitti.
  3. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Icardi’nin vuruşunu Giresunspor kalecisi Onurcan Erkul kurtardı.

45+3. dakikada Galatasaray, Mertens’in golüyle öne geçti. Mertens, ceza sahası içinde topla buluştu ve yerden yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi.

İkinci yarıya da baskılı başlayan Galatasaray, 60. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Dubois, ceza sahası içinde topla buluştu ve yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Giresunspor, 70. dakikada Bajic ile gole yaklaştı. Bajic’in şutu savunmadan döndü.

  1. dakikada Galatasaray, Rashica’nın golüyle farkı 3’e çıkardı. Rashica, ceza sahası içinde topla buluştu ve yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

90+6. dakikada Galatasaray, Yunus Akgün’ün golüyle farkı 4’e çıkardı. Akgün, ceza sahası içinde topla buluştu ve yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Mücadele, Galatasaray’ın 4-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

Mücadelenin ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Güzel bir galibiyet aldık. Giresunspor, zor bir rakipti. İyi mücadele ettiler. Ancak biz, daha iyi oynadık ve kazandık. Mutluyum” dedi.

Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş ise, “Rakibimiz, iyi bir takım. Biz de iyi mücadele ettik. Ancak bugün maalesef galibiyet bizim olmadı. Kazanan takım tebrik ederiz” ifadelerini kullandı.

Maçtan notlar

  • Galatasaray, Süper Lig’de üst üste ikinci galibiyetini aldı.
  • Giresunspor, Süper Lig’de üst üste ikinci mağlubiyetini aldı.
  • Galatasaray, Süper Lig’de deplasmanda 3 maç sonra galip geldi.
  • Giresunspor, Süper Lig’de evinde 4 maç sonra mağlup oldu.
  • Galatasaray, Süper Lig’de 2023 yılının ilk galibiyetini aldı.
  • Giresunspor, Süper Lig’de 2023 yılının ilk mağlubiyetini aldı.

Mücadelenin kadroları

Bitexen Giresunspor: Onurcan Erkul, Zeki Yavru, Perez, Diarra, Hayrullah Bilazer, Flavio, Obi Mikel, Emrah Başsan, Ndao, Sergio Junior, Umut Nayir

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Cicaldau, Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Icardi, Mertens

Yedekler: İsmail Çipe, Pena, Emin Bayram, Alpaslan Öztürk, Barış Alper Yılmaz, Pulgar, Morutan, Yunus Akgün, Atalay Babacan, Mostafa Mohamed


Yayımlandı

kategorisi