Galatasaray Kasımpaşa Maç Özeti 2 1

Galatasaray 2-1 Kasımpaşa: Sarı-kırmızılılar, kritik maçta kazandı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti. Bu galibiyetle Galatasaray, puanını 22’ye çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa ise 13 puanda kaldı.

Maç, Galatasaray’ın baskılı başlamasıyla başladı. Sarı-kırmızılılar, 13. dakikada golü buldu. Emre Akbaba’nın pasıyla ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi.

Galatasaray, bu golden sonra da baskısını sürdürdü. 32. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla topla buluşan Cicaldau, şutunu çekti ancak top direği sıyırarak auta çıktı.

Kasımpaşa, ilk yarının sonlarında rakibine karşı daha etkili olmaya başladı. 42. dakikada Fall’ın pasıyla ceza sahasına giren Varga, şutunu çekti ancak top Muslera’da kaldı.

İkinci yarıya da Galatasaray daha etkili başladı. 54. dakikada Kasımpaşa, beraberliği yakaladı. Fall’ın pasıyla ceza sahasına giren Omerou, şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi.

Galatasaray, bu golden sonra yeniden baskısını artırdı. 70. dakikada Ziyech’in pasıyla topla buluşan Icardi, penaltı noktasına topuk pası gönderdi. Savunmanın müdahalesiyle meşin yuvarlağı önünde bulan Zaha, kendisinin ve takımının 2. golünü attı.

Maç, Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan notlar

  • Galatasaray, bu galibiyetle Süper Lig’in ilk yarısını lider olarak tamamladı.
  • Galatasaray, Kasımpaşa’ya karşı sahasında 12 maçtır yenilmiyor.
  • Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu, 3. haftada oynanan Fenerbahçe maçından sonra ilk kez gol atmayı başardı.
  • Kasımpaşa, Süper Lig’de üst üste 3. mağlubiyetini aldı.

Galatasaray’ın golleri:

  • 13′ Kerem Aktürkoğlu
  • 70′ Wilfried Zaha

Kasımpaşa’nın golü:

  • 54′ Omerou

Yayımlandı

kategorisi