Galatasaray Maçı Geniş Özeti

Galatasaray, Kayserispor’u 2-1 mağlup etti ve Süper Lig’de zirveye yükseldi.

Galatasaray, Süper Lig’in 20. haftasında sahasında Kayserispor’u 2-1 mağlup ederek zirveye yükseldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 12. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. 25. dakikada Kayserispor, Guilherme’nin golüyle durumu eşitledi.

İkinci yarıda baskısını artıran Galatasaray, 75. dakikada Mostafa Mohamed’in golüyle tekrar öne geçti. Bu gol, karşılaşmanın sonucunu belirledi ve Galatasaray, 2-1’lik galibiyetle zirveye yükseldi.

Bu galibiyetle Galatasaray, 43 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Kayserispor ise 28 puanla 11. sırada kaldı.

Maçın özeti

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 12. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. Kerem, ceza sahası dışından sert bir şutla topu filelere gönderdi.

  1. dakikada Kayserispor, Guilherme’nin golüyle durumu eşitledi. Guilherme, ceza sahası içinde topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

İkinci yarıda baskısını artıran Galatasaray, 75. dakikada Mostafa Mohamed’in golüyle tekrar öne geçti. Mostafa, ceza sahası içinde topla buluştu ve plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bu gol, karşılaşmanın sonucunu belirledi ve Galatasaray, 2-1’lik galibiyetle zirveye yükseldi.

Maçın önemli anları

  1. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle Galatasaray 1-0 öne geçti.

Maçın ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün çok iyi bir maç oynadık. Oyunun kontrolünü her zaman elimizde tuttuk. Kayserispor’u pozisyona sokmadık. Maçın sonuna kadar mücadele ettik ve galibiyetle ayrıldık. Bu galibiyet, bizim için çok önemli. Zirveye yükseldik ve bu önemli bir avantaj.” dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise maçın ardından yaptığı açıklamada, “Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Çok iyi bir takım. Biz de iyi mücadele ettik ama gol atamadık. Bu da maçın sonucunu belirledi. Galatasaray’a başarılar diliyorum.” dedi.

Galatasaray’ın zirve yarışı

Galatasaray, bu galibiyetle 43 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray’ın en yakın takipçisi 40 puanla Fenerbahçe. Beşiktaş ise 39 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Galatasaray, ligin kalan haftalarında da galip gitmeye devam ederse, şampiyonluk için iddialı konumda olacak.


Yayımlandı

kategorisi