Galatasaray Trabzonspor Maçı Özeti Bein Sport

Galatasaray 2-0 Trabzonspor | 2023-2024 Süper Lig 2. Hafta

Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray, sahasında Trabzonspor’u 2-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 23. ve 90+3. dakikalarda Mauro Icardi kaydetti.

Maç, Galatasaray’ın baskılı başlayan tarafıyla başladı. 10. dakikada Nelsson’un kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı. 23. dakikada Galatasaray, golü buldu. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Icardi, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

Golden sonra Trabzonspor, oyuna ortak olmaya çalıştı. 35. dakikada Djaniny’nin şutu, kaleci Muslera’da kaldı. 45+1. dakikada Trabzonspor’da Cornelius, sarı kart gördü.

İkinci yarıya Galatasaray, daha etkili başladı. 55. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun şutu, Uğurcan Çakır’da kaldı. 65. dakikada Galatasaray, ikinci gole yaklaştı. Berkan Kutlu’nun pasında Nelsson, kafayı vurdu, top az farkla dışarıda kaldı.

Mücadelenin son bölümünde Trabzonspor, beraberlik için yüklendi. 80. dakikada Djaniny’nin şutu, kaleci Muslera’da kaldı. 85. dakikada Cornelius’un şutu, üstten auta çıktı.

Mücadelenin son anlarında Galatasaray, ikinci golü buldu. 90+3. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Icardi, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Maç Analizi

Galatasaray, Trabzonspor karşısında etkili bir oyun ortaya koydu. Sarı kırmızılılar, özellikle ilk yarıda Trabzonspor’un savunmasını zorladı ve 23. dakikada golü buldu. Golden sonra Trabzonspor, oyuna ortak olmaya çalıştı ancak Galatasaray, savunmada sağlam durmayı başardı. İkinci yarıda da Galatasaray, baskılı oyununu sürdürdü ve 90+3. dakikada Icardi’nin golüyle farkı ikiye çıkardı.

Trabzonspor, Galatasaray karşısında etkili bir oyun ortaya koyamadı. Bordo mavililer, özellikle ilk yarıda Galatasaray savunmasının karşısında zorlandı ve gol bulamadı. İkinci yarıda Trabzonspor, baskısını arttırmaya çalıştı ancak Galatasaray savunması, bu baskıyı karşıladı.

Maç Sonu Yorumları

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Çok iyi bir galibiyet aldık. Futbolcularıma çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor, çok iyi bir takım. Bu galibiyet, bizim için çok önemliydi.” dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Daha iyi oynamamız gerekiyordu. Bu maçtan ders çıkaracağız.” dedi.

Maç Kahramanları

Galatasaray’da Mauro Icardi, maçın kahramanı oldu. Arjantinli golcü, iki golle galibiyetin mimarı oldu.

Trabzonspor’da Uğurcan Çakır, takımının en iyi oyuncusu oldu. Deneyimli kaleci, Galatasaray’ın birçok tehlikeli atağını kurtardı.

İstatistikler

Oyun: Galatasaray 2-0 Trabzonspor

Stadyum: Nef Stadyumu

Tarih: 2 Ocak 2024

Saat: 20:30

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Goller: 23′ Icardi (Galatasaray), 90+3′ Icardi (Galatasaray)

Sarı Kartlar: 45+1 Cornelius (Trabzonspor)

Kırmızı Kartlar: Yok


Yayımlandı

kategorisi