Gecenin Ucunda Özet

Gecenin Ucunda Özeti

Peride Celal’in 1961 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan Gecenin Ucunda dizisi, 2022-2023 yılları arasında Kanal D’de yayınlandı. Dizinin senaryosunu Melis Civelek kaleme aldı, yönetmenliğini ise Hilal Saral üstlendi.

Dizi, İkinci Dünya Savaşı sonrasında İstanbul’da yaşayan Macide ve Kazım’ın aşkını konu alır. Macide, fakir bir ailenin kızıdır ve tiyatro oyuncusu olmak istemektedir. Kazım ise zengin bir ailenin oğludur ve tıp fakültesinde okumaktadır.

Macide ve Kazım, bir tiyatro oyununda tanışırlar ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak, aralarındaki sınıf farkı nedeniyle aileleri bu aşka karşı çıkar. Macide ve Kazım, aşkları uğruna ailelerine karşı çıkarlar ve birlikte yaşamaya başlarlar.

Dizi, Macide ve Kazım’ın aşkının yanı sıra, İkinci Dünya Savaşı’nın Türkiye’deki etkilerini de konu alır. Savaş, Türkiye’yi ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir yıkıma uğratır. Yoksulluk ve işsizlik yaygınlaşır, insanlar açlık ve sefalet içinde yaşamaya başlar.

Dizi, Macide ve Kazım’ın aşkının yanı sıra, bu zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan insanların hikayelerini de anlatır. Macide ve Kazım, aşkları uğruna mücadele ederken, bu zorlu şartlarla da başa çıkmak zorunda kalırlar.

**Dizinin başrollerini Özge Gürel ve Can Yaman paylaşmaktadır. Diğer rollerde ise Ece Uslu, Melisa Döngel, Berker Güven, Nilay Deniz, Tolga Güleç, Ceren Moray, Alican Yücesoy, Aybüke Pusat, Zeynep Tuğçe Bayat, Cihangir Ceyhan, Tarık Ünlüoğlu, Nükhet Duru, Nur Sürer, Şebnem Dönmez, Füsun Demirel, Nur Fettahoğlu, Deniz Çakır, Özge Özder, Sezin Akbaşoğulları, Burak Sergen, Erkan Kolçak Köstendil, Ertan Saban, Metin Coşkun, Aslı Tandoğan, Ahmet Mümtaz Taylan, Yeşim Ceren Bozoğlu, Asuman Dabak, Eda Ece, Feride Çetin, Selin Sezgin, Barış Yalçın, Gülşah Aymaz, Gökçe Yanardağ, Uğur Aslan, Ersin Korkut, Caner Şahin, Uğur Uzunel, Barış Aytaç, Mert Yavuzcan, Ceyhun Fersoy, Mehmet Caner, Ceren Benderlioğlu, Seda Akman, Ayşenil Şamlıoğlu, Selin Işık, Tuğçe Karabacak, Ali İl, Serhat Kılıç, Ayşegül Çınar, Ayşen Tekin, Merve Sevin, Selin Yüksekkaya, Gözde Seda Altuner, Özlem Çakar, Ece Çeşmioğlu, Ayça Ayşin Turan, Ebru Cündübeyoğlu, Ufuk Karaca, Ecem Çalhan, Melis Sezen, Ozan Akbaba, Barış Falay, Cansel Elçin, Erkan Petekkaya, Ezgi Mola, Çağlar Ertuğrul, Murat Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit, Akın Akınözü, Engin Altan Düzyatan, Tolgahan Sayışman, Barış Arduç, Kaan Yıldırım, Kerem Bürsin, Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Alperen Duymaz, Alp Navruz, Can Yaman, İbrahim Çelikkol, Murat Boz, Burak Sevinç, Ekin Koç, Kıvanç Tatlıtuğ, Çağlar Ertuğrul, Murat Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit, Akın Akınözü, Engin Altan Düzyatan, Tolgahan Sayışman, Barış Arduç, Kaan Yıldırım, Kerem Bürsin, Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Alperen Duymaz, Alp Navruz, Can Yaman, İbrahim Çelikkol, Murat Boz, Burak Sevinç, Ekin Koç, Kıvanç Tatlıtuğ, Çağlar Ertuğrul, Murat Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit, Akın Akınözü, Engin Altan Düzyatan, Tolgahan Sayışman, Barış Arduç, Kaan Yıldırım, Kerem Bürs


Yayımlandı

kategorisi