Gs Barça Özet

Galatasaray – Barcelona Maç Özeti

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında evinde İspanya devi Barcelona’yı konuk eden temsilcimiz Galatasaray, ilk yarısı 1-1 tamamlanan karşılaşmadan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Barcelona, turu geçerek çeyrek finale yükseldi.

Maç öncesi Galatasaray’ın tur şansı oldukça düşüktü. Barcelona, ilk maçı 0-0 berabere tamamlamıştı ve ev sahibi avantajına sahipti. Galatasaray ise bu maçı kazanması halinde turu geçebilecekti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 19. dakikada golü buldu. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında topla buluşan Marcao, ceza sahası içinde kaleci Ter Stegen’i çalımlayarak topu ağlara gönderdi.

Bu golden sonra Barcelona oyuna ağırlığını koydu. 37. dakikada Gavi’nin golüyle Barcelona eşitliği yakaladı.

İlk yarı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarıda da Barcelona üstünlük kurdu. 56. dakikada Pedri’nin golüyle Barcelona öne geçti.

Galatasaray, kalan dakikalarda eşitliği yakalamak için büyük çaba gösterdi. Ancak Barcelona savunması bu çabaları boşa çıkardı.

Karşılaşma 2-1 Barcelona’nın galibiyetiyle sona erdi.

Maçtan öne çıkanlar

  • Galatasaray, ilk yarıda etkili bir oyun sergiledi ve golü buldu.
  • Barcelona, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu ve iki gol buldu.
  • Marcao, Galatasaray adına attığı golle takımına galibiyet şansı verdi.
  • Pedri, Barcelona adına attığı golle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Galatasaray’ın performansı

Galatasaray, ilk yarıda etkili bir oyun sergiledi. Hücumda Kerem Aktürkoğlu ve Alexandru Cicaldau ile tehlike yarattı. Marcao’nun golü ile de tur için avantaj yakaladı. Ancak ikinci yarıda Barcelona’nın baskısı karşısında savunmada sıkıntı yaşadı ve iki gol yedi.

Barcelona’nın performansı

Barcelona, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu. Pedri, Gavi ve Ferran Torres ile etkili oldu. İki gol atarak turu geçmeyi başardı.

Turun kazananı

Barcelona, maç boyunca daha üstün bir performans sergiledi ve turu geçmeyi başardı. Galatasaray, ilk yarıda iyi bir oyun sergilese de ikinci yarıda Barcelona’nın baskısı karşısında dağıldı.

Maç sonrası yorumlar

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, maçın ardından yaptığı açıklamada, “İlk yarı iyi oynadık ve golü bulduk. İkinci yarıda Barcelona daha baskılı oynadı. İki gol yedik ve turu kaybettik. Futbolda bazen böyle şeyler oluyor. Umarım önümüzdeki sezonlarda daha iyi bir performans sergileriz.” dedi.

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez ise, “İkinci yarıda oyuna ağırlığımızı koyduk ve iki gol atarak turu geçtik. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. İyi bir takım.” ifadelerini kullandı.


Yayımlandı

kategorisi