Gs Istanbulspor Maç Özeti

Galatasaray, İstanbulspor’u 1-0 mağlup etti

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasının erteleme maçında deplasmanda İstanbulspor’u 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 2. dakikada gole yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Halil Dervişoğlu, kaleci Erce Kardeşler’i geçtikten sonra topu dışarı gönderdi.

  1. dakikada Galatasaray yine gole çok yaklaştı. Sergio Oliveira’nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, kaleci Erce Kardeşler’in üzerinden topu aşırttı, ancak top direğin yanından dışarı çıktı.
  2. dakikada İstanbulspor’da Epureanu, topu ağlara gönderdi, ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
  3. dakikada Galatasaray yine gole yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Sergio Oliveira, kaleci Erce Kardeşler’i geçtikten sonra topu kaleye gönderdi, ancak top direğin yanından dışarı çıktı.
  4. dakikada Galatasaray, golü buldu. Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mauro Icardi, kaleci Erce Kardeşler’i geçtikten sonra topu ağlara gönderdi: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda tempo daha düşük seviyede geçti. Galatasaray, kontrollü bir oyunla üstünlüğünü sürdürdü. İstanbulspor ise kontrataklarla gol aradı.

  1. dakikada İstanbulspor’da Emrecan Uzunhan, sarı-kırmızılı futbolcu Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı faul nedeniyle kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle Galatasaray, ligdeki galibiyet serisini 5 maça çıkardı ve haftayı 16 puanla tamamladı. Bu sezon henüz galibiyetle tanışamayan İstanbulspor ise üst üste 3. mağlubiyetini aldı ve 2 puanda kaldı.

Maçtan notlar

  • Galatasaray, 2023-2024 sezonunda Süper Lig’de oynadığı ilk deplasman maçında galibiyet elde etti.
  • Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son 10 deplasman maçında 8 galibiyet, 2 beraberlik aldı.
  • İstanbulspor, Süper Lig’de oynadığı son 3 maçta mağlup oldu.
  • Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son 10 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Maç kadroları

İstanbulspor: Erce Kardeşler, Emrecan Uzunhan, Atakan Çankaya, Epureanu, Alim Öztürk, Mehmet Yiğit, Adnan Uğur, Aatif Chahechouhe, Mustafa Eskihellaç, Regattin, Cisse

Galatasaray: Muslera, Omar Elabdellaoui, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Sergio Oliveira, Berkan Kutlu, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu, Icardi

Yedekler: Berk Balaban, İsmail Çipe, Fatih Öztürk, Emin Bayram, Alpaslan Öztürk, Ömer Bayram, Sacha Boey, Berkan Kutlu, Olimpiu Morutan, Olimpiu Moruțan, Emre Kılınç, Yunus Akgün, Mustafa Muhammed, Mbaye Diagne


Yayımlandı

kategorisi