Istanbulspor – Galatasaray Özeti

İstanbulspor-Galatasaray: 0-1

2023-2024 Süper Lig sezonu 3. haftanın erteleme maçında Galatasaray, deplasmanda İstanbulspor’u 1-0 mağlup etti. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçta sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golü 42. dakikada Mauro Icardi kaydetti.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, 2. dakikada gole yaklaştı. Olimpiu Morutan’ın pasında topla buluşan Bafetimbi Gomis, kaleci Mert Günok’u geçemedi. 10. dakikada ise Kerem Aktürkoğlu’nun şutu üstten auta çıktı.

İstanbulspor ise 20. dakikada geliştirdiği atakta tehlikeli geldi. Gökhan Töre’nin pasında topla buluşan Mustafa Eskihellaç, Muslera’nın müdahalesiyle golü bulamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan Galatasaray, 42. dakikada golü buldu. Morutan’ın pasında topla buluşan Icardi, kaleci Mert Günok’u geçip meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

Bu golden sonra Galatasaray oyunun kontrolünü ele aldı ve gol fırsatları yaratmaya devam etti. 55. dakikada Gomis’in şutu direğe çarptı. 65. dakikada ise Icardi’nin kafa vuruşu üstten auta çıktı.

İstanbulspor ise 70. dakikada geliştirdiği atakta tehlikeli geldi. Gökhan Töre’nin pasında topla buluşan Mustafa Eskihellaç, Muslera’nın müdahalesiyle golü bulamadı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Maç Sonu Yorumları

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından yaptığı açıklamada, “İyi bir maç oynadık. Rakibimiz de iyi bir takım. İlk yarıda iki tane gol pozisyonumuz vardı. İkinci yarıda da gol pozisyonlarımız oldu. Kazandık, önemli olan bu.” dedi.

İstanbulspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise, “Maçın ilk yarısında Galatasaray’ın daha baskılı olduğunu gördük. İkinci yarıda oyuna ortak olduk. Maalesef istediğimiz sonucu alamadık.” ifadelerini kullandı.

Maçın Kahramanı: Mauro Icardi

Galatasaray’ın tek golünü kaydeden Mauro Icardi, maçın kahramanı oldu. Arjantinli golcü, attığı golle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Galatasaray’ın Galibiyeti

Galatasaray, bu galibiyetle birlikte ligdeki galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Sarı-kırmızılılar, haftayı 16 puanla tamamladı.

İstanbulspor’un Üçüncü Mağlubiyeti

İstanbulspor, bu mağlubiyetle birlikte ligdeki üçüncü yenilgisini aldı. Mavi-beyazlı ekip, haftayı 2 puanla tamamladı.

Maçtan Notlar

  • Galatasaray, bu sezon deplasmanda oynadığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı.
  • İstanbulspor, bu sezon sahasında oynadığı ilk maçtan mağlup ayrıldı.
  • Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Arda Turan ve Sacha Boey, maçta forma giymedi.
  • İstanbulspor’da sakatlıkları bulunan Ertuğrul Ersoy ve Ali Yavuz Kol, maçta forma giyemedi.

Yayımlandı

kategorisi