Sporting Lizbon Beşiktaş Maç Özeti

Sporting Lizbon 4-0 Beşiktaş: Devler Ligi’ne erken veda

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Beşiktaş, deplasmanda Sporting Lizbon’a 4-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını büyük ölçüde kaybetti.

Maça hızlı başlayan Sporting Lizbon, 29. dakikada Pedro Gonçalves’in penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Rıdvan Yılmaz’ın ceza sahasında rakibi Gonçalves’i düşürdüğü pozisyonda Rus hakem Sergei Karasev penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Gonçalves, topu sol tarafa uzanan kaleci Ersin’in ters köşesine atarak takımını öne geçirdi.

İlk yarının sonlarına doğru baskısını arttıran Sporting Lizbon, 45+2. dakikada Bruno Tabata’nın golüyle farkı 2’ye çıkardı. Tabata, kaleci Ersin’in ceza sahasına gönderdiği uzun topu kontrol ettikten sonra, sol ayağıyla topu ağlara gönderdi.

İkinci yarıda da baskısını sürdüren Sporting Lizbon, 65. dakikada Ricardo Esgaio’nun golüyle 3-0 öne geçti. Esgaio, ceza sahası dışından çektiği sert şutla topu Ersin’in sağından ağlara gönderdi.

Maçta son sözü ise 85. dakikada Gonçalo Inácio söyledi. Inácio, sağ kanattan gelen ortada kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru 4-0’a getirdi.

Bu sonuçla Beşiktaş, grupta 3 puanla 4. sırada yer aldı. Sporting Lizbon ise 10 puanla liderliğini sürdürdü.

Maç Sonrası Yorumlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Rakibimize tebrikler. Çok iyi bir performans gösterdiler. Biz de elimizden geleni yaptık ama yeterli olmadı. Maçın başında penaltıdan yediğimiz gol bizi çok etkiledi. Sonrasında da rakibin baskısı karşısında iyi bir oyun sergileyemedik. Devler Ligi’nde gruptan çıkmak zordu. Bu maçla birlikte bu şansımız büyük ölçüde azaldı. Ama kalan maçlarda elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Ruben Amorim ise “Bugün çok iyi bir maç oynadık. Beşiktaş’ı kendi oyunumuza boğduk ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Devler Ligi’nde gruptan çıkmak için iyi yoldayız. Ama kalan maçlarda da dikkatli olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Maç Analizi

Maça hızlı başlayan Sporting Lizbon, ilk yarıda yakaladığı iki gollük avantajla moral buldu. İkinci yarıda da baskısını sürdüren Portekiz ekibi, farkı açmayı başardı. Beşiktaş ise maç boyunca hücumda etkili olamadı ve kalesinde dört gol gördü.

Sporting Lizbon’da Pedro Gonçalves, Bruno Tabata ve Ricardo Esgaio, etkili performanslarıyla galibiyette önemli rol oynadılar. Beşiktaş’ta ise Rıdvan Yılmaz’ın penaltıdan yediği gol, maçın dönüm noktası oldu.

Mücadelenin Puan Durumu

GrupTakımOGBMAP
1Sporting Lizbon4310910
2Borussia Dortmund421167
3Ajax412155
4Beşiktaş401331

Yayımlandı

kategorisi