Trabzonspor Ankaragücü Özet

Trabzonspor, Ankaragücü’nü 2-0 mağlup ederek 5 maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Trabzonspor, sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Trabzonspor, puanını 48’e yükselterek 7. sıraya yükselirken, Ankaragücü ise 35 puanla 13. sırada kaldı.

Maça hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu. 13. dakikada Cornelius’un kafa vuruşunu Ankaragücü kalecisi Korcan Çelik kurtardı. 20. dakikada ise Bakasetas’ın ceza sahası dışından çektiği şut az farkla auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan Trabzonspor, 53. dakikada golü buldu. Bruno Peres’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cornelius, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

Trabzonspor, golün ardından baskısını artırdı ve 63. dakikada farkı ikiye çıkardı. Djaniny’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Bakasetas, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

Maçta başka gol sesi çıkmazken, Trabzonspor sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Trabzonspor’da 11 değişiklik

Trabzonspor, Ankaragücü maçına 11 değişiklikle çıktı. Bordo-mavililerde Erce Kardeşler, Bruno Peres, Trondsen, Hugo, Denswil, Dorukhan Toköz, Hamsik, Bakasetas, Djaniny ve Cornelius ilk 11’de yer aldı.

Ankaragücü’nde ise sakatlıkları bulunan Erdem Özcan, Atakan Gündüz ve Eren Derdiyok kadroda yer almadı.

Trabzonspor’da gol sevinci

Trabzonspor’un ilk golünü atan Cornelius, gol sonrası yedek kulübesine koşarak takım arkadaşlarını kutladı.

Trabzonspor’un ikinci golünü atan Bakasetas ise gol sonrası sevincini taraftarlarla paylaştı.

Trabzonspor’da 5 maçlık galibiyet hasreti sona erdi

Trabzonspor, Ankaragücü maçıyla birlikte 5 maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi. Bordo-mavililer, son olarak 22 Aralık 2023 tarihinde oynanan Giresunspor maçını 3-1 kazanmıştı.

Ankaragücü’nde moraller bozuldu

Ankaragücü, Trabzonspor mağlubiyetiyle birlikte moraller bozuldu. Başkent ekibi, son 5 maçında 4 yenilgi aldı.

Maçtan notlar

  • Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avcı, maç öncesi yaptığı açıklamada, “Ankaragücü, ligde iyi bir takım. Zor bir maç olacak. Zorlu bir mücadeleden galip ayrılarak, 3 puanı almak istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
  • Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Dalcı ise maç öncesi yaptığı açıklamada, “Trabzonspor, ligin en iyi takımlarından biri. Zor bir maç olacak. Ancak, biz de iyi bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz” demişti.
  • Maça yaklaşık 20 bin taraftarın izlediği öğrenildi.

Yayımlandı

kategorisi