Trabzonspor Kopenhag Maç Özeti

Trabzonspor – Kopenhag Maç Özeti

Trabzonspor, 2022-23 UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag’a deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Bordo-mavililer, rövanş maçında sahasında 0-0 berabere kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına yükseldi.

İlk Maç

Kopenhag, maça hızlı başladı ve 10. dakikada öne geçti. Andreas Skov Olsen’in pasında topla buluşan Victor Nelsson, ceza sahası içinden vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Trabzonspor, 28. dakikada beraberliği yakaladı. Djaniny Semedo’nun pasında topla buluşan Anthony Nwakaeme, ceza sahası içinden vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Kopenhag, ilk maçı 2-1 kazandı.

Rövanş Maçı

Trabzonspor, rövanş maçında sahasında Kopenhag’ı ağırladı. Maç, karşılıklı ataklar şeklinde başladı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve maç 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarıya da eşitlik bozulmadan başlandı. Trabzonspor, 65. dakikada gole yaklaştı. Djaniny Semedo’nun ortasına kafa vuran Marek Hamsik’in topu az farkla auta çıktı.

Maçın kalan dakikalarında da başka gol olmadı ve Trabzonspor, rövanş maçında da Kopenhag’ı 0-0 berabere kaldı.

Trabzonspor, ilk maçta aldığı 2-1’lik mağlubiyeti rövanşta 0-0 berabere kalarak 2-1’lik genel skorla egale etti ve UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına yükseldi.

Maçın Analizi

Trabzonspor, ilk maçta deplasmanda oynamasına rağmen Kopenhag karşısında iyi bir mücadele gösterdi ve 2-1’lik mağlubiyet aldı. Bordo-mavililer, rövanş maçında da Kopenhag karşısında iyi bir oyun sergiledi ve 0-0 berabere kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına yükselmeyi başardı.

Trabzonspor’un bu maçtaki en büyük silahı, hücumdaki etkililiği oldu. Bordo-mavililer, ilk maçta 2 gol atarken, rövanş maçında da birçok gol pozisyonuna girdi.

Trabzonspor’da Djaniny Semedo, Anthony Nwakaeme ve Marek Hamsik, etkili performanslarıyla öne çıktı.

Kopenhag ise ilk maçta aldığı 2-1’lik galibiyetle rövanş maçında avantajlı durumdaydı. Ancak Danimarka temsilcisi, rövanş maçında Trabzonspor karşısında etkili bir oyun sergileyemedi ve sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Kopenhag’da Victor Nelsson, Andreas Skov Olsen ve Pierre-Emile Højbjerg, etkili performanslarıyla öne çıktı.

Trabzonspor’un UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Grupları

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda yer alacak. Bordo-mavililerin rakipleri ise Manchester City, Sporting Lizbon ve Leipzig olacak.

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez gruplarda mücadele edecek. Bordo-mavililer, bu gruptan çıkmayı ve üst turlara yükselmeyi hedefliyor.


Yayımlandı

kategorisi