Austria Wien Fenerbahçe Maç Özeti

Austria Wien – Fenerbahçe Maç Özeti: Bir Avrupa Gecesi

19 Eylül 2023 Çarşamba günü, Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Generali Arena’da oynanan UEFA Avrupa Ligi grup aşaması 1. maçında Austria Wien ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maç, iki takımın da ilk kez Avrupa kupalarında karşılaşmasıydı.

Maça hızlı başlayan taraf Austria Wien oldu. 10. dakikada Dominik Fitz, takımını öne geçiren golü attı. Ancak Fenerbahçe, 20. dakikada Enner Valencia’nın golüyle skoru eşitlemeyi başardı. İlk yarı 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda da oyunun temposu yüksekti. 55. dakikada Fenerbahçe, Miha Zajc’in golüyle öne geçti. Ancak Austria Wien, 70. dakikada Manfred Fischer’in golüyle skoru tekrar eşitledi. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2’lik beraberlikle sona erdi.

Maçın Öne Çıkan Oyuncuları

  • Dominik Fitz (Austria Wien): Maçın ilk golünü atan ve takımının hücum hattında etkili bir performans sergileyen Fitz, Austria Wien’in en iyi oyuncularından biriydi.
  • Enner Valencia (Fenerbahçe): Fenerbahçe’nin ilk golünü atan ve takımının hücum hattında etkili bir performans sergileyen Valencia, Fenerbahçe’nin en iyi oyuncularından biriydi.
  • Miha Zajc (Fenerbahçe): Fenerbahçe’nin ikinci golünü atan ve takımının orta sahasında etkili bir performans sergileyen Zajc, Fenerbahçe’nin en iyi oyuncularından biriydi.
  • Manfred Fischer (Austria Wien): Austria Wien’in ikinci golünü atan ve takımının savunma hattında etkili bir performans sergileyen Fischer, Austria Wien’in en iyi oyuncularından biriydi.

Maçın Taktik Analizi

Austria Wien, maçta 4-2-3-1 dizilişiyle oynarken, Fenerbahçe ise 4-3-3 dizilişiyle oynadı. Austria Wien, maçın başında daha etkili bir oyun sergiledi ve 10. dakikada Dominik Fitz’in golüyle öne geçti. Ancak Fenerbahçe, 20. dakikada Enner Valencia’nın golüyle skoru eşitlemeyi başardı.

İkinci yarıda Fenerbahçe, daha etkili bir oyun sergiledi ve 55. dakikada Miha Zajc’in golüyle öne geçti. Ancak Austria Wien, 70. dakikada Manfred Fischer’in golüyle skoru tekrar eşitledi. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2’lik beraberlikle sona erdi.

Maçın Sonuçları

Maçın sonucuyla birlikte Austria Wien, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında 1 puanla 3. sıraya yerleşti. Fenerbahçe ise 1 puanla 4. sıraya yerleşti.

Maçın Önemi

Maç, iki takımın da ilk kez Avrupa kupalarında karşılaşmasıydı. Ayrıca, maç Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus’un takımın başında çıktığı ilk resmi maçtı.

Maçın Son Sözü

Maç, iki takımın da etkili bir oyun sergilediği ve sonuçta 2-2’lik beraberlikle sona eren çekişmeli bir karşılaşma oldu.


Yayımlandı

kategorisi