Bjk Ankaragücü Özeti

BJK Ankaragücü Özeti

BJK Ankaragücü maçı, 2022-2023 sezonu Süper Lig’in 23. haftasında oynanan bir futbol karşılaşmasıdır. Maç, 19 Şubat 2023 Pazar günü saat 19.00’da İstanbul’daki Vodafone Park Stadyumu’nda oynandı.

Maç öncesi iki takım da ligde zorlu bir dönem geçiriyordu. Beşiktaş, son 5 maçında sadece 1 galibiyet almıştı ve ligde 9. sıraya gerilemişti. Ankaragücü ise son 6 maçında sadece 1 puan almıştı ve ligde 19. sıraya düşmüştü.

Maçın ilk yarısı golsüz geçti. İki takım da birbirlerine üstünlük kuramadı ve maç dengeli bir şekilde ilerledi. İkinci yarıda ise Beşiktaş daha etkili bir oyun sergiledi ve maçın kontrolünü ele geçirdi.

  1. dakikada Beşiktaş, Cyle Larin’in golüyle 1-0 öne geçti. Ankaragücü, geriye düştükten sonra oyuna ortak olmaya çalıştı ancak Beşiktaş savunmasını aşamadı.

  2. dakikada Beşiktaş, Josef de Souza’nın golüyle farkı 2’ye çıkardı. Ankaragücü, maçın son bölümünde birkaç gol fırsatı yakaladı ancak bunları değerlendiremedi.

Maç, Beşiktaş’ın 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla Beşiktaş, ligdeki puanını 38’e yükseltti ve 8. sıraya yükseldi. Ankaragücü ise ligdeki puanını 17’de bıraktı ve 19. sırada kaldı.

Maç Sonrası Açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Zorlu bir maçtı. Ankaragücü, iyi bir takım ve bize zorluk çıkardılar. Ancak biz daha etkili bir oyun sergiledik ve galibiyeti hak ettik. Bu galibiyet, bizim için çok önemliydi. Ligdeki hedeflerimize ulaşmak için bu galibiyetlere ihtiyacımız var.”

Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ise maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Maçın ilk yarısı dengeli geçti. Ancak ikinci yarıda Beşiktaş daha etkili bir oyun sergiledi ve maçın kontrolünü ele geçirdi. Biz, geriye düştükten sonra oyuna ortak olmaya çalıştık ancak Beşiktaş savunmasını aşamadık. Bu yenilgi, bizim için çok üzücü. Ancak ligde kalmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Maçla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi