Borussia Dortmund Beşiktaş Özet

Borussia Dortmund – Beşiktaş Özeti

Borussia Dortmund ve Beşiktaş, 2021-22 UEFA Şampiyonlar Ligi Grup C’sinin 3. maçında Signal Iduna Park’ta karşı karşıya geldi. Maç, Dortmund’un 5-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

Maçın ilk yarısında Dortmund, Beşiktaş’a göre daha etkili bir oyun sergiledi. 19. dakikada Erling Haaland, Dortmund’u 1-0 öne geçirdi. 25. dakikada Marco Reus, skoru 2-0 yaptı. 35. dakikada Haaland, ikinci golünü atarak skoru 3-0’a getirdi.

İkinci yarıda Dortmund, oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti. 53. dakikada Haaland, üçüncü golünü atarak skoru 4-0 yaptı. 68. dakikada Reus, ikinci golünü atarak skoru 5-0’a getirdi.

Beşiktaş, maç boyunca Dortmund’a karşı etkili bir oyun sergileyemedi. Siyah-beyazlılar, maç boyunca sadece 2 şut çekti ve bunların hiçbiri isabetli olmadı.

Dortmund, bu galibiyetle Grup C’de 9 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise 3 puanda kaldı ve 3. sıraya geriledi.

Maç Sonrası Açıklamalar

Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Çok iyi bir oyun oynadık. Beşiktaş’a karşı etkili bir oyun sergiledik ve 5 gol attık. Bu galibiyetten dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Dortmund’a karşı iyi bir oyun oynayamadık. Rakibimiz çok etkili bir oyun sergiledi ve biz buna karşılık veremedik. Bu yenilgiden dolayı çok üzgünüz.” dedi.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi