Galatasaray Zalgiris Özet Izle

Galatasaray Zalgirio Kaunas Özeti

Galatasaray ve Zalgirio Kaunas, 19 Ekim 2022 Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Maç, EuroLeague’in 4. haftasında oynandı.

Maça hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar, ilk çeyreği 25-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Galatasaray, soyunma odasına 47-36 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Zalgirio Kaunas, oyuna ağırlığını koymaya başladı. Litvanya ekibi, bu çeyreği 23-18 kazanarak farkı 4 sayıya indirdi. Son çeyrekte ise iki takım da çekişmeli bir mücadele sergiledi. Ancak, Galatasaray sahadan 85-77 galip ayrılmayı başardı.

Galatasaray’da en skorer isim 21 sayıyla Dusan Sakota oldu. Amerikalı oyuncu, ayrıca 6 ribaund ve 5 asist yaptı. James Anderson 17 sayı, Alex Perez 15 sayı ve Shane Larkin 14 sayıyla diğer öne çıkan isimler oldular.

Zalgirio Kaunas’ta ise en skorer isim 18 sayıyla Edgaras Ulanovas oldu. Litvanyalı oyuncu, ayrıca 7 ribaund ve 3 asist yaptı. Tyler Cavanaugh 16 sayı, Arturas Milaknis 14 sayı ve Keenan Evans 13 sayıyla diğer öne çıkan isimler oldular.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, EuroLeague’deki galibiyet sayısını 3’e yükseltti ve ligde 6. sıraya yükseldi. Zalgirio Kaunas ise 2 galibiyet ve 2 yenilgiyle 10. sırada yer aldı.

Maçın Öne Çıkan Anları

  • Galatasaray, maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun sergiledi. Sarı-kırmızılılar, özellikle hücumda çok iyi işler yaptı ve birçok kolay sayı buldu.
  • Zalgirio Kaunas, üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koymaya başladı. Litvanya ekibi, bu çeyreği 23-18 kazanarak farkı 4 sayıya indirdi. Ancak, son çeyrekte Galatasaray sahadan 85-77 galip ayrılmayı başardı.
  • Galatasaray’da Dusan Sakota, maçın en skorer ismi oldu. Amerikalı oyuncu, 21 sayı, 6 ribaund ve 5 asist yaptı.
  • Zalgirio Kaunas’ta ise Edgaras Ulanovas, en skorer isim oldu. Litvanyalı oyuncu, 18 sayı, 7 ribaund ve 3 asist yaptı.

Maç Sonrası Açıklamalar

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman, maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çok iyi bir maç çıkardık. Oyuncularım, maç boyunca çok iyi mücadele etti ve galibiyeti hak ettik. Bu galibiyet, bizim için çok önemliydi. EuroLeague’de yolumuza iyi bir şekilde devam etmek istiyoruz.”

Zalgirio Kaunas Başantrenörü Martin Schiller, maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Çok iyi bir maç çıkardılar ve galibiyeti hak ettiler. Biz, maçın başında iyi oynayamadık. Ancak, üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığımızı koymaya başladık. Son çeyrekte de çekişmeli bir mücadele sergiledik. Ancak, maalesef sahadan yenilgiyle ayrıldık.”

İlgili Dosyalar ve Siteler


Yayımlandı

kategorisi