Kırmızı Başlıklı Kız In Özeti

Kırmızı Başlıklı Kız

Kırmızı Başlıklı Kız, Charles Perrault tarafından derlenen ve Grimm Kardeşler tarafından yeniden anlatılan bir peri masalıdır. Masal, annesi tarafından büyükannesine yiyecek götürmesi için ormana gönderilen küçük bir kızın hikayesini anlatır. Kız ormanda bir kurda rastlar ve kurt onu kandırarak büyükannesinin evine gider. Kurt büyükanneyi yer ve kız geldiğinde onu yutmaya çalışır. Ancak bir avcı kurtun karnını keserek kızı ve büyükanneyi kurtarır.

Konusu

Bir zamanlar, küçük bir köyde annesi ve babasıyla birlikte yaşayan küçük bir kız varmış. Kızın kırmızı bir başlığı varmış ve herkes ona Kırmızı Başlıklı Kız dermiş.

Bir gün, Kırmızı Başlıklı Kız’ın annesi ona bir sepet yiyecek vermiş ve büyükannesine götürmesini söylemiş. Kırmızı Başlıklı Kız sepeti almış ve ormana doğru yola koyulmuş.

Ormanda yürürken, Kırmızı Başlıklı Kız bir kurda rastlamış. Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız’a nereye gittiğini sormuş. Kırmızı Başlıklı Kız da büyükannesine yiyecek götürdüğünü söylemiş.

Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız’a büyükannesinin evinin nerede olduğunu sormuş. Kırmızı Başlıklı Kız da ona tarif etmiş. Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız’a ormanda çiçek toplamasını söylemiş ve kendisi de büyükannesinin evine gitmiş.

Kurt, büyükannenin evine vardığında kapıyı çalmış. Büyükanne kapıyı açmış ve kurt içeri girmiş. Kurt, büyükanneyi yemiş ve sonra onun giysilerini giymiş.

Kırmızı Başlıklı Kız ormanda çiçek toplarken, kurtun büyükannesinin evine gittiğini bilmiyormuş. Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesinin evine vardığında kapıyı çalmış. Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız’ın sesini duyunca yatağa girmiş ve hasta numarası yapmış.

Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesinin yatağına yaklaşmış ve ona yiyecekleri vermiş. Sonra da büyükannesinin yanına oturmuş.

Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesinin kulaklarının çok büyük olduğunu fark etmiş. “Büyükanne, senin kulakların ne kadar büyük!” demiş.

Kurt, “Seni daha iyi duymak için,” demiş.

Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesinin gözlerinin çok büyük olduğunu fark etmiş. “Büyükanne, senin gözlerin ne kadar büyük!” demiş.

Kurt, “Seni daha iyi görmek için,” demiş.

Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesinin ağzının çok büyük olduğunu fark etmiş. “Büyükanne, senin ağzın ne kadar büyük!” demiş.

Kurt, “Seni daha iyi yemek için,” demiş.

Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız’ı yutmak için ağzını açmış. Kırmızı Başlıklı Kız çığlık atmış.

O sırada, ormanda avlanan bir avcı Kırmızı Başlıklı Kız’ın çığlığını duymuş. Avcı, büyükannenin evine koşmuş ve kapıyı kırmış.

Avcı, kurtun karnını kesmiş ve Kırmızı Başlıklı Kız’ı ve büyükanneyi kurtarmış.

Kırmızı Başlıklı Kız ve büyükannesi, avcıya teşekkür etmişler. Sonra da birlikte evlerine dönmüşler.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi