Rüzgarlı Pazar Özet

Rüzgarlı Pazar Özeti

Rüzgarlı Pazar, Reşat Nuri Güntekin’in 1930 yılında yayınlanan romanıdır. Roman, İstanbul’da yaşayan bir ailenin hikayesini anlatmaktadır. Ailenin başı olan Fikret Bey, bir avukattır. Eşi Necla Hanım, ev hanımıdır. Çocukları ise Nihal ve Cemil’dir.

Roman, Nihal’in okuldan eve döndüğü bir akşam başlar. Nihal, okulda arkadaşları tarafından dışlanmıştır. Bunun üzerine annesi Necla Hanım, onu teselli etmeye çalışır. Ancak Nihal, annesinin sözlerini dinlemez ve odasına kapanır.

Ertesi gün, Fikret Bey işten eve döndüğünde Nihal’in odasına gider. Nihal, babasına okulda yaşadıklarını anlatır. Fikret Bey, kızını teselli eder ve ona arkadaşlarının onu kıskanıyor olduğunu söyler.

Aradan birkaç gün geçer. Nihal, okulda arkadaşlarıyla barışır. Ancak bu barış uzun sürmez. Bir gün, Nihal’in arkadaşları onu yine dışlarlar. Bunun üzerine Nihal, okuldan kaçar ve eve gider.

Necla Hanım, Nihal’in okuldan kaçtığını görünce çok üzülür. Fikret Bey ise kızına kızgınlık duyar. Ancak daha sonra, Fikret Bey Nihal’in okuldan kaçmasının nedenini öğrenir ve onu affeder.

Roman, Nihal’in okuldan mezun olmasıyla sona erer. Nihal, üniversiteye gider ve başarılı bir avukat olur.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi