Tff Süper Lig Maç Özetleri

TFF Süper Lig Maç Özetleri

TFF Süper Lig, Türkiye’nin en üst düzey futbol ligi olup, 18 takımın mücadele ettiği bir ligdir. Lig, 34 hafta boyunca oynanır ve her takım birbirleriyle ikişer maç yapar. Ligin sonunda en fazla puanı toplayan takım şampiyon olurken, son üç sıradaki takım ise küme düşer.

TFF Süper Lig, Türkiye’nin en popüler spor müsabakasıdır ve her hafta milyonlarca kişi tarafından izlenir. Ligde mücadele eden takımlar arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir ve Alanyaspor gibi köklü kulüpler yer almaktadır.

2022-2023 Sezonu TFF Süper Lig Maç Özetleri

2022-2023 sezonu TFF Süper Lig’i Fenerbahçe şampiyon olarak tamamladı. Sarı-lacivertliler, 34 maçta 28 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak toplam 87 puan topladı. Galatasaray, 83 puanla ikinci olurken, Beşiktaş ise 79 puanla üçüncü oldu.

Ligin gol kralı, 36 gol atan Fenerbahçe’li Enner Valencia oldu. Valencia, aynı zamanda ligin en çok gol pası veren oyuncusu oldu. En çok gol pası veren ikinci oyuncu ise 13 gol pası veren Galatasaray’lı Kerem Aktürkoğlu oldu.

TFF Süper Lig’de En Çok Şampiyonluk Kazanan Takımlar

TFF Süper Lig’de en çok şampiyonluk kazanan takım Galatasaray’dır. Sarı-kırmızılılar, 22 kez şampiyonluk yaşadı. Fenerbahçe, 19 şampiyonlukla ikinci sırada yer alırken, Beşiktaş ise 16 şampiyonlukla üçüncü sırada yer almaktadır.

TFF Süper Lig’de En Çok Gol Atan Oyuncular

TFF Süper Lig’de en çok gol atan oyuncu Hakan Şükür’dür. Şükür, 249 gol atarak ligin gol kralı oldu. İkinci sırada 228 gol atan Tanju Çolak yer alırken, üçüncü sırada ise 217 gol atan Zeki Rıza Sporel yer almaktadır.

TFF Süper Lig’de En Çok Maç Oynayan Oyuncular

TFF Süper Lig’de en çok maç oynayan oyuncu Rıza Çalımbay’dır. Çalımbay, 618 maçta forma giyerek ligin en çok maç oynayan oyuncusu oldu. İkinci sırada 546 maçta forma giyen Hakan Şükür yer alırken, üçüncü sırada ise 513 maçta forma giyen Tanju Çolak yer almaktadır.

TFF Süper Lig Hakkında Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi