Trt1 Dünya Kupası Özet

TRT1 Dünya Kupası Özeti

2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’da düzenlenen 22. FIFA Dünya Kupası’dır. Turnuvaya 32 takım katılmış ve maçlar sekiz stadyumda oynanmıştır.

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar, turnuvaya direkt katılım hakkı kazanırken, diğer 31 takım eleme turları sonucunda belirlenmiştir. Eleme turları, 2019’dan 2022’ye kadar sürmüş ve 206 ülke katılmıştır.

Dünya Kupası’nda maçlar dört grupta oynanmıştır. Her grupta dört takım yer almış ve takımlar birbirleriyle tek maç yapmıştır. Grupların birincileri ve ikincileri bir üst tura yükselmiştir.

Bir üst turda, 16 takım eleme maçları oynamıştır. Eleme maçları tek maç üzerinden oynanmış ve kazanan takımlar çeyrek finale yükselmiştir.

Çeyrek finalde, sekiz takım birbirleriyle eşleşmiştir. Çeyrek final maçları tek maç üzerinden oynanmış ve kazanan takımlar yarı finale yükselmiştir.

Yarı finalde, dört takım birbirleriyle eşleşmiştir. Yarı final maçları tek maç üzerinden oynanmış ve kazanan takımlar finale yükselmiştir.

Finalde, Arjantin ve Fransa takımları karşı karşıya gelmiştir. Final maçı, 18 Aralık 2022 tarihinde Lusail Stadyumu’nda oynanmıştır. Maçın normal süresi 2-2 berabere bitmiş ve uzatmalara gidilmiştir. Uzatmalarda Arjantin, 3-3’lük skorla maçı kazanmış ve Dünya Kupası’nı kazanmıştır.

Arjantin, Dünya Kupası’nı üçüncü kez kazanırken, Fransa ise ikinci kez finalde kaybetmiştir.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi