Arjantin Meksika Maç Özeti

Arjantin-Meksika Maç Özeti: 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Gergin Bir Mücadele

26 Kasım 2022 Cumartesi günü, 2022 FIFA Dünya Kupası’nın C Grubu’nda Arjantin ve Meksika karşı karşıya geldi. Maç, Lusail Stadyumu’nda oynandı ve Arjantin’in 2-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Maçın İlk Yarısı

Maçın ilk yarısı, iki takımın da birbirlerine karşı temkinli bir yaklaşım sergilediği dengeli bir mücadeleye sahne oldu. Arjantin, Lionel Messi ve Lautaro Martinez önderliğinde birkaç gol fırsatı yarattı, ancak Meksika kalecisi Guillermo Ochoa bu fırsatları kurtarmayı başardı. Meksika ise, Hirving Lozano ve Raúl Jiménez ile birkaç tehlikeli atak geliştirdi, ancak Arjantin defansı bu atakları savuşturmayı başardı.

Maçın İkinci Yarısı

Maçın ikinci yarısı, Arjantin’in daha baskın bir oyun sergilediği bir tempoda başladı. Arjantin, 64. dakikada Lionel Messi’nin golüyle 1-0 öne geçti. Messi, ceza sahası dışından yaptığı şutla topu ağlara gönderdi ve Arjantin’i öne geçirdi.

Arjantin, 87. dakikada Enzo Fernández’in golüyle farkı 2-0’a çıkardı. Fernández, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Arjantin’in galibiyetini garantiledi.

Maçın Sonuçları

Arjantin, Meksika’yı 2-0 yenerek 2022 FIFA Dünya Kupası’nda ilk galibiyetini aldı. Arjantin, bu galibiyetle C Grubu’nda 3 puana ulaştı ve liderliğe yükseldi. Meksika ise, bu yenilgiyle C Grubu’nda 1 puanda kaldı ve ikinci sıraya düştü.

Maçın Öne Çıkan Oyuncuları

Arjantin’in galibiyetinde Lionel Messi ve Enzo Fernández öne çıkan oyuncular oldu. Messi, maçın 64. dakikasında attığı golle Arjantin’i öne geçirdi ve maçın adamı seçildi. Fernández ise, maçın 87. dakikasında attığı golle Arjantin’in galibiyetini garantiledi.

Maçın Öne Çıkan Anları

Maçın öne çıkan anları arasında, Lionel Messi’nin 64. dakikada attığı gol, Enzo Fernández’in 87. dakikada attığı gol ve Meksika kalecisi Guillermo Ochoa’nın yaptığı kurtarışlar yer aldı.

Maçın İstatistikleri

Arjantin, maç boyunca Meksika’ya göre daha fazla gol fırsatı yarattı. Arjantin, maç boyunca 12 şut çekti ve bunların 5’i isabetliydi. Meksika ise, maç boyunca 7 şut çekti ve bunların 2’si isabetliydi.

Arjantin, maç boyunca Meksika’ya göre daha fazla topla oynadı. Arjantin, maç boyunca %57 oranında topla oynadı. Meksika ise, maç boyunca %43 oranında topla oynadı.

Maçın Sonuçları ve Etkileri

Arjantin’in Meksika’yı 2-0 yenmesiyle, Arjantin C Grubu’nda liderliğe yükseldi. Meksika ise, bu yenilgiyle C Grubu’nda ikinci sıraya düştü.

Arjantin, bu galibiyetle 2022 FIFA Dünya Kupası’nda ikinci tura yükselme şansını artırdı. Meksika ise, bu yenilgiyle 2022 FIFA Dünya Kupası’nda ikinci tura yükselme şansını azalttı.

İlgili Dosyalar ve Siteler


Yayımlandı

kategorisi