Barça Psg Özet

Barça PSG Özeti

Barça ve PSG, 16 Şubat 2021 Çarşamba günü Camp Nou’da Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk maçında karşı karşıya geldi. Maç, Lionel Messi’nin 27. dakikada attığı golle Barcelona’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ilk yarısı, iki takımın da birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştığı dengeli bir şekilde geçti. Barcelona, Messi ve Antoine Griezmann önderliğinde birkaç gol fırsatı yarattı, ancak PSG kalecisi Keylor Navas başarılı kurtarışlarla kalesini gole kapattı. PSG ise Kylian Mbappé ve Neymar önderliğinde birkaç tehlikeli atak geliştirdi, ancak Barcelona defansı bu atakları savuşturmayı başardı.

İkinci yarıda, Barcelona daha etkili bir oyun sergiledi ve PSG’yi kendi yarı alanına hapsetti. Messi, 57. dakikada bir frikikten direkten dönen topu takip ederek Barcelona’nın ikinci golünü attı. PSG, 77. dakikada Mbappé’nin golüyle farkı bire indirdi, ancak Barcelona maçı 2-1 kazanmayı başardı.

Maç Sonrası Tepkiler

Barcelona teknik direktörü Ronald Koeman, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Çok önemli bir galibiyet aldık. PSG çok güçlü bir takım, ancak biz bugün daha iyiydik. Messi ve Griezmann harika bir performans sergiledi. Şimdi ikinci maçta da aynı şekilde oynamamız gerekiyor.” dedi.

PSG teknik direktörü Mauricio Pochettino ise, “Maçın başında iyi oynadık, ancak ikinci yarıda Barcelona daha etkiliydi. Messi’nin golleri bizi çok zorladı. İkinci maçta daha iyi oynamamız gerekiyor.” dedi.

İkinci Maç

Barcelona ve PSG, 10 Mart 2021 Çarşamba günü Parc des Princes’te Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ikinci maçında karşı karşıya gelecek. Maçın galibi, çeyrek finale yükselecek.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi