Samsunspor Fenerbahçe Özet

Samsunspor – Fenerbahçe Özeti

Samsunspor ve Fenerbahçe, 13 Ağustos 2023 Cumartesi günü Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maç, 2023-2024 Süper Lig sezonunun ilk haftasında oynandı.

Maça hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, 10. dakikada Enner Valencia’nın golüyle 1-0 öne geçti. Samsunspor, 20. dakikada Yasin Öztekin’in golüyle beraberliği sağladı.

İlk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda da iki takım gol arayışlarını sürdürdü. Fenerbahçe, 60. dakikada Miha Zajc’in golüyle 2-1 öne geçti. Samsunspor, 70. dakikada yine Yasin Öztekin’in golüyle beraberliği sağladı.

Maçın kalan bölümünde iki takım da gol bulamadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi.

Maç Sonrası Açıklamalar

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “İyi bir oyun oynadık. Fenerbahçe’ye karşı iyi bir mücadele verdik. Ancak, iki gol yedik ve beraberliği sağlayamadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçlarda daha iyi sonuçlar alacağız” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Zorlu bir maçtı. Samsunspor, iyi bir takım. Ancak, biz daha iyiydik ve galibiyeti hak ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sezona iyi bir başlangıç yaptık” dedi.

Maçın Öne Çıkan Oyuncuları

Samsunspor’da Yasin Öztekin, iki gol atarak takımının öne çıkmasını sağladı. Fenerbahçe’de ise Enner Valencia ve Miha Zajc, golleriyle takımının galibiyetine katkıda bulundu.

Maçın İstatistikleri

  • Toplam Şut: Samsunspor 12, Fenerbahçe 15
  • İsabetli Şut: Samsunspor 5, Fenerbahçe 7
  • Korner: Samsunspor 4, Fenerbahçe 6
  • Faul: Samsunspor 10, Fenerbahçe 12
  • Sarı Kart: Samsunspor 2, Fenerbahçe 3
  • Kırmızı Kart: Yok

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi