Slovacko Fenerbahçe Maç Özeti

Slovacko – Fenerbahçe Maç Özeti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çekya ekibi Slovacko’yu deplasmanda 3-0 mağlup ederek tur atladı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 13. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle 1-0 öne geçti. 27. dakikada Miha Zajc’ın golüyle farkı 2’ye çıkaran sarı-lacivertliler, 75. dakikada Serdar Dursun’un golüyle skoru 3-0’a getirdi.

Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte UEFA Avrupa Ligi play-off turuna yükseldi. Play-off turunda Fenerbahçe, Avusturya ekibi Austria Wien ile karşılaşacak.

Maçın Detayları

Maç, Slovacko’nun sahası Mestsky Fotbalovy Stadion’da oynandı. Maçı 7.500 seyirci izledi.

Fenerbahçe, maça Altay Bayındır, Attila Szalai, Kim Min-jae, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci, Miha Zajc, Diego Rossi, Serdar Dursun ve Enner Valencia ilk 11’iyle başladı.

Slovacko ise, Filip Nguyen, Michal Kadlec, Ondrej Chvěja, Michal Tomic, Jan Kalabiska, Patrik Hellebrand, Jakub Jankto, Jaromir Zmrhal, Milan Petrzela, Lukas Sadílek ve Vaclav Jurecka ilk 11’iyle başladı.

Maçın ilk yarısı Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle geçti. Sarı-lacivertliler, 13. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle 1-0 öne geçti. 27. dakikada Miha Zajc’ın golüyle farkı 2’ye çıkaran Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısı da Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle geçti. Sarı-lacivertliler, 75. dakikada Serdar Dursun’un golüyle skoru 3-0’a getirdi. Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte maçı 3-0 kazanarak tur atladı.

Maçın Oyuncuları

Fenerbahçe’nin en iyi oyuncusu İrfan Can Kahveci oldu. Genç oyuncu, 13. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. Ayrıca, Miha Zajc’ın golünde de asist yaptı.

Slovacko’nun en iyi oyuncusu ise Filip Nguyen oldu. Kaleci, Fenerbahçe’nin birçok gol fırsatını kurtardı.

Maçın Önemi

Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte UEFA Avrupa Ligi play-off turuna yükseldi. Play-off turunda Fenerbahçe, Avusturya ekibi Austria Wien ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, eğer Austria Wien’i de geçerse, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına kalacak. Grup aşamasında Fenerbahçe, Avrupa’nın en iyi takımlarıyla mücadele edecek.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi