Arsenal Fenerbahçe 11 0 Maç Özeti

Arsenal Fenerbahçe 11-0 Maç Özeti

Arsenal ve Fenerbahçe, 2003-04 UEFA Şampiyonlar Ligi Grup Aşamasının ikinci maçında 25 Kasım 2003 tarihinde Londra’daki Highbury Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maç, Arsenal’in 11-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı ve Şampiyonlar Ligi tarihindeki en farklı galibiyetlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Maçın başından itibaren Arsenal, Fenerbahçe’ye karşı üstünlüğünü hissettirdi. Thierry Henry, 5. dakikada attığı golle Arsenal’i 1-0 öne geçirdi. Ardından, 20. dakikada Robert Pires, 25. dakikada Jose Antonio Reyes ve 37. dakikada Dennis Bergkamp golleriyle Arsenal, ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da Arsenal’in gol yağmuru devam etti. 47. dakikada Henry, 50. dakikada Pires, 69. dakikada Reyes, 78. dakikada Bergkamp, 80. dakikada Edu ve 85. dakikada Sylvain Wiltord golleriyle Arsenal, maçı 11-0 kazandı.

Bu galibiyetle Arsenal, Grup A’da 6 puana ulaşırken, Fenerbahçe ise 0 puanda kaldı. Arsenal, daha sonra grup aşamasını lider olarak tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Fenerbahçe ise grup aşamasında elendi.

Maçın Öne Çıkan Anları

  • Thierry Henry, maçta 4 gol atarak Arsenal’in galibiyetinde başrol oynadı.
  • Robert Pires ve Dennis Bergkamp da maçta 2’şer gol attılar.
  • Arsenal, maç boyunca Fenerbahçe’ye sadece 2 şut izni verdi.
  • Arsenal, maçta %70’lik bir topla oynama oranına sahipti.
  • Arsenal, maçta 25 şut çekti ve bunların 11’ini gole çevirdi.

Maç Sonrası Tepkiler

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Bu, takımımın oynadığı en iyi maçlardan biriydi. Oyuncularım, maç boyunca mükemmel bir performans sergilediler.” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ise, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Arsenal, bugün çok iyi oynadı. Bizim için çok zor bir maçtı. Oyuncularım, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar, ancak Arsenal’i durduramadık.” dedi.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi