Beşiktaş – Lugano Özeti

Beşiktaş – Lugano Özeti

Beşiktaş ve Lugano arasında oynanan maç, 2017-2018 UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunun ilk ayağıydı. Maç, 27 Temmuz 2017 Perşembe günü Vodafone Park’ta oynandı ve Beşiktaş, rakibini 2-0 mağlup etti.

Maçın ilk yarısı golsüz geçti. Beşiktaş, Lugano kalesine birçok gol fırsatı yarattı ancak bunları değerlendiremedi. Lugano ise Beşiktaş kalesine sadece birkaç tehlikeli atak yaptı.

Maçın ikinci yarısı Beşiktaş’ın üstünlüğüyle başladı. Beşiktaş, 55. dakikada Ricardo Quaresma’nın golüyle 1-0 öne geçti. Quaresma, ceza sahası dışından yaptığı şutla Lugano kalecisini avladı.

Beşiktaş, 75. dakikada Cenk Tosun’un golüyle farkı ikiye çıkardı. Tosun, Quaresma’nın ortasına kafayla vurarak topu ağlara gönderdi.

Lugano, maçın kalan bölümünde Beşiktaş kalesine gol atmak için birçok girişimde bulundu ancak başarılı olamadı. Beşiktaş, maçı 2-0 kazanarak rövanş maçına avantajlı bir skorla gitti.

Maç Sonrası Açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Lugano’yu iyi analiz etmiştik. Maçın başında biraz zorlandık ama ikinci yarıda oyunumuzu oynadık ve iki gol attık. Rövanş maçında da aynı şekilde oynayacağız ve turu geçmek istiyoruz” dedi.

Lugano Teknik Direktörü Fabio Celestini ise, “Beşiktaş çok güçlü bir takım. Maçın başında iyi oynadık ama ikinci yarıda hatalar yaptık ve iki gol yedik. Rövanş maçında daha iyi oynayacağız ve turu geçmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Maçın Önemi

Beşiktaş – Lugano maçı, Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki yolculuğu için önemli bir maçtı. Beşiktaş, bu maçı kazanarak rövanş maçına avantajlı bir skorla gitti ve turu geçme şansını artırdı.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi