Gs Fb Maçı Özeti 3 0

GS FB Maçı Özeti 3-0: Galatasaray’ın Hakimiyeti

Galatasaray ve Fenerbahçe, 2023-2024 sezonunun ilk derbisinde Türk Telekom Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maç öncesi iki takım da oldukça iddialıydı ve taraftarlar büyük bir heyecanla karşılaşmayı bekliyordu.

Maçın başlamasıyla birlikte Galatasaray, rakibine göre daha etkili bir oyun sergiledi. Sarı-kırmızılılar, özellikle kanat oyuncuları Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün ile etkili ataklar geliştirdi. Fenerbahçe ise ilk yarıda fazla varlık gösteremedi ve Galatasaray’ın baskısı altında kaldı.

İlk yarının sonlarına doğru Galatasaray, aradığı golü buldu. Kerem Aktürkoğlu’nun ortasına kafayla vuran Bafetimbi Gomis, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Galatasaray’a büyük bir moral verdi ve ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü.

İkinci yarıda Galatasaray, Fenerbahçe’nin ataklarını rahatlıkla savuşturdu ve kendi ataklarını geliştirmeye devam etti. 65. dakikada Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası içinde düşürülünce Galatasaray, penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Bafetimbi Gomis, topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.

Galatasaray, 80. dakikada ise üçüncü golünü buldu. Yunus Akgün’ün ortasına kafayla vuran Mbaye Diagne, takımını 3-0 öne geçirdi. Bu gol, maçın sonucunu belirledi ve Galatasaray, derbiyi 3-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

Maç Sonrası Açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Çok iyi bir oyun oynadık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Derbiler her zaman zordur, ancak bugün biz daha iyiydik ve galibiyeti hak ettik” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut ise, “Bugün istediğimiz oyunu oynayamadık. Galatasaray, bizden daha iyiydi ve galibiyeti hak etti. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu maçtan ders çıkaracağız ve önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

Maçın Öne Çıkan Oyuncuları

Galatasaray’da Bafetimbi Gomis, iki gol atarak maçın yıldızı oldu. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün de etkili performanslar sergiledi.

Fenerbahçe’de ise Mesut Özil, zaman zaman etkili ataklar geliştirdi ancak takımına gol katkısı sağlayamadı.

Maçın İstatistikleri

  • Galatasaray, maç boyunca %62 topla oynama oranına sahip oldu.
  • Galatasaray, 17 şut çekti ve 7’si isabetliydi.
  • Fenerbahçe, 10 şut çekti ve 3’ü isabetliydi.
  • Galatasaray, 5 köşe vuruşu kullandı.
  • Fenerbahçe, 3 köşe vuruşu kullandı.
  • Galatasaray, 1 sarı kart gördü.
  • Fenerbahçe, 2 sarı kart gördü.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi