Psg Bayern Özet

PSG – Bayern Münih Özeti

Paris Saint-Germain (PSG) ve Bayern Münih, 23 Ağustos 2020 Çarşamba günü Lizbon’daki Estádio da Luz’da 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde karşılaştı. Maç, Bayern Münih’in 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı ve Bayern Münih, altıncı kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı.

Maçın tek golü, 59. dakikada Kingsley Coman tarafından kaydedildi. Coman, Joshua Kimmich’in sağ kanattan yaptığı ortayı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi.

PSG, maç boyunca Bayern Münih’e karşı etkili bir oyun ortaya koyamadı. Neymar ve Kylian Mbappé gibi yıldız oyuncuları olan PSG, Bayern Münih’in savunmasını aşmakta zorlandı.

Bayern Münih ise, maç boyunca daha etkili bir oyun ortaya koydu. Robert Lewandowski, Thomas Müller ve Serge Gnabry gibi yıldız oyuncuları olan Bayern Münih, PSG’nin savunmasını zorladı ve birçok gol fırsatı yarattı.

Maçın sonlarında PSG, beraberlik golünü bulmak için baskı yaptı. Ancak, Bayern Münih’in savunması buna izin vermedi ve maç 1-0 Bayern Münih galibiyetiyle sona erdi.

Maç Sonrası Açıklamalar

PSG Teknik Direktörü Thomas Tuchel, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Bayern Münih’e karşı iyi bir oyun ortaya koyamadık. Onlar daha etkili bir oyun ortaya koydular ve maçı hak ettiler.” dedi.

Bayern Münih Teknik Direktörü Hansi Flick ise, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Çok mutluyuz. Şampiyonlar Ligi kupasını tekrar kazandık. Oyuncularım harika bir iş çıkardı.” dedi.

Maçın Önemi

2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, birçok açıdan önemli bir maçtı.

  • Bayern Münih, altıncı kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı ve Real Madrid’in ardından en çok Şampiyonlar Ligi kupası kazanan takım oldu.
  • Bayern Münih, aynı sezonda Bundesliga, DFB-Pokal ve Şampiyonlar Ligi kupalarını kazanarak üçlü şampiyonluk elde etti.
  • PSG, ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi.
  • Maç, COVID-19 salgını nedeniyle seyircisiz oynandı.

İlgili Dosyalar ve Siteler


Yayımlandı

kategorisi