Galatasaray Lazio Özet Exxen

Galatasaray – Lazio Özeti: Bir Avrupa Gecesi

Galatasaray ve Lazio, 2000-01 UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ikinci grup maçında 13 Eylül 2000 Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maç öncesi Galatasaray, ilk maçında Manchester United’a 2-0 yenilirken, Lazio ise Leeds United’ı 1-0 mağlup etmişti.

Maça hızlı başlayan taraf Lazio oldu. 10. dakikada Claudio López, ceza sahası içinde topu kontrol altına aldı ve sert bir şutla Galatasaray ağlarını havalandırdı. Galatasaray, 20. dakikada Hakan Şükür’ün golüyle beraberliği sağladı. Ancak Lazio, 35. dakikada Diego Simeone’nin golüyle yeniden öne geçti.

İkinci yarıda Galatasaray, oyuna daha fazla hakim oldu ve birçok gol fırsatı yarattı. Ancak Lazio defansı, bu fırsatları değerlendirmelerine izin vermedi. Maç, 1-2’lik Lazio galibiyetiyle sona erdi.

Maç Sonrası Tepkiler

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Lazio çok iyi bir takım. Biz de iyi oynadık, ancak bazı hatalar yaptık. Bu hataların bedelini ödedik.” dedi.

Lazio Teknik Direktörü Sven-Göran Eriksson ise, “Galatasaray çok güçlü bir takım. Onlara karşı kazanmak kolay değildi. Ancak biz iyi bir oyun ortaya koyduk ve galibiyeti hak ettik.” şeklinde konuştu.

Maçın Önemi

Galatasaray – Lazio maçı, iki takımın da Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etme şansını etkileyen önemli bir maçtı. Galatasaray, bu maçtan sonraki iki maçını da kaybederek gruptan çıkamadı. Lazio ise, iki galibiyet ve iki beraberlikle grubunu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi