Lille Lyon Özet Bein

Lille Lyon Özeti

Lille Lyon, 1938 yılında çekilen bir Fransız komedi filmidir. Film, iki arkadaşın, Antoine ve Jules’un, Fransa’nın kuzeyindeki Lille şehrinden Lyon şehrine doğru yaptıkları yolculuğu konu almaktadır. Yolculuk sırasında arkadaşlar birçok komik macera yaşarlar.

Film, yönetmen Jean Renoir tarafından yönetilmiştir. Başrollerde Pierre Brasseur ve Jean Gabin yer almaktadır. Film, 1938 yılında Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan Ödülü’nü kazanmıştır.

Konusu

Film, Antoine ve Jules’un Lille şehrindeki bir kafede oturmalarıyla başlar. İki arkadaş, işlerinden ve hayatlarından sıkılmışlardır. Bir gün, Lyon şehrine gitmeye karar verirler. Lyon’da yeni bir hayat kurmak istemektedirler.

Antoine ve Jules, Lille’den Lyon’a doğru yola çıkarlar. Yolculuk sırasında birçok komik macera yaşarlar. Bir keresinde, bir çiftlikte kalırlar ve çiftçinin kızıyla tanışırlar. Kız, Antoine’ye aşık olur ve Antoine da kıza aşık olur. Ancak, çiftçinin kızı zengin bir adamla evlenmek zorundadır. Antoine ve Jules, çiftlikten ayrılırlar ve yollarına devam ederler.

Bir başka keresinde, Antoine ve Jules, bir ormanda kaybolurlar. Ormanda bir gece geçirirler ve sabahleyin bir grup avcı tarafından kurtarılırlar. Avcılar, Antoine ve Jules’u Lyon’a götürürler.

Antoine ve Jules, sonunda Lyon’a ulaşırlar. Lyon’da yeni bir hayat kurmaya başlarlar. Antoine, bir fabrikada iş bulur ve Jules, bir restoranda garson olarak çalışmaya başlar. İki arkadaş, Lyon’da mutlu bir hayat sürmektedirler.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi