Masumlar Apartmanı Özet

Masumlar Apartmanı Özeti

Masumlar Apartmanı, Gülseren Budayıcıoğlu’nun aynı adlı romanından uyarlanan ve TRT 1’de yayınlanan bir Türk televizyon dizisidir. Dizi, 1980’li yıllarda İstanbul’da yaşayan dört kardeşin hikayesini anlatmaktadır.

Konusu

Dört kardeşin en büyüğü olan Han (Birkan Sokullu), bir inşaat mühendisidir. Han, işinde başarılıdır ancak özel hayatında sorunlar yaşamaktadır. Eşi İnci (Ezgi Mola), bipolar bozukluk hastasıdır ve sık sık ruhsal çöküntüler yaşamaktadır. Han, İnci’ye olan sevgisinden dolayı onun hastalığıyla başa çıkmaya çalışmaktadır.

Dört kardeşin ortancası olan Gülben (Merve Dizdar), bir ev hanımıdır. Gülben, kocasından şiddet görmektedir ve iki çocuğuyla birlikte zor bir hayat yaşamaktadır. Gülben, kocasından kurtulmak için çareler aramaktadır.

Dört kardeşin en küçüğü olan Safiye (Ezgi Şenler), bir üniversite öğrencisidir. Safiye, güzel ve zeki bir kızdır ancak özgüven eksikliği çekmektedir. Safiye, ailesinin sorunlarından uzaklaşmak için kendini derslerine vermektedir.

Dört kardeşin annesi olan Naciye (Asuman Dabak), kocasından boşanmış ve çocuklarıyla birlikte yaşamaktadır. Naciye, çocuklarının sorunlarıyla başa çıkmaya çalışmaktadır ancak kendisi de psikolojik sorunlar yaşamaktadır.

Karakterler

  • Han (Birkan Sokullu): Dört kardeşin en büyüğü olan Han, bir inşaat mühendisidir. Han, işinde başarılıdır ancak özel hayatında sorunlar yaşamaktadır. Eşi İnci, bipolar bozukluk hastasıdır ve sık sık ruhsal çöküntüler yaşamaktadır. Han, İnci’ye olan sevgisinden dolayı onun hastalığıyla başa çıkmaya çalışmaktadır.
  • İnci (Ezgi Mola): Han’ın eşidir. İnci, bipolar bozukluk hastasıdır ve sık sık ruhsal çöküntüler yaşamaktadır. İnci, hastalığı nedeniyle işini kaybetmiş ve ev hanımı olmuştur. İnci, çocuklarına ve eşine olan sevgisinden dolayı hastalığıyla başa çıkmaya çalışmaktadır.
  • Gülben (Merve Dizdar): Dört kardeşin ortancası olan Gülben, bir ev hanımıdır. Gülben, kocasından şiddet görmektedir ve iki çocuğuyla birlikte zor bir hayat yaşamaktadır. Gülben, kocasından kurtulmak için çareler aramaktadır.
  • Safiye (Ezgi Şenler): Dört kardeşin en küçüğü olan Safiye, bir üniversite öğrencisidir. Safiye, güzel ve zeki bir kızdır ancak özgüven eksikliği çekmektedir. Safiye, ailesinin sorunlarından uzaklaşmak için kendini derslerine vermektedir.
  • Naciye (Asuman Dabak): Dört kardeşin annesidir. Naciye, kocasından boşanmış ve çocuklarıyla birlikte yaşamaktadır. Naciye, çocuklarının sorunlarıyla başa çıkmaya çalışmaktadır ancak kendisi de psikolojik sorunlar yaşamaktadır.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi