Sevilla Roma Maç Özeti Uefa Avrupa Ligi

Sevilla Roma Maç Özeti UEFA Avrupa Ligi

Sevilla ve Roma, 6 Ağustos 2020 Perşembe günü Köln’deki RheinEnergieStadion’da UEFA Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya geldi. Maç, Sevilla’nın 3-2’lik galibiyetiyle sonuçlandı ve İspanyol ekibi altıncı kez Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Maçın ilk yarısı golsüz geçti. İki takım da birbirlerine karşı dikkatli oynadı ve gol fırsatı bulamadı. İkinci yarıda ise Sevilla, maçın kontrolünü ele geçirdi ve üst üste goller bularak öne geçti.

Maçın 52. dakikasında Suso, Sevilla’yı 1-0 öne geçiren golü attı. İspanyol oyuncu, sağ kanattan yaptığı ortanın Roma defans oyuncuları tarafından uzaklaştırılmasının ardından topu tekrar kontrol altına aldı ve ceza sahası dışından sert bir şut çekti. Top, Roma kalecisi Pau López’in üzerinden geçerek ağlara gitti.

Sevilla, 64. dakikada Lucas Ocampos ile farkı ikiye çıkardı. Arjantinli oyuncu, sol kanattan yaptığı ortanın Roma defans oyuncuları tarafından uzaklaştırılmasının ardından topu tekrar kontrol altına aldı ve ceza sahası içine girerek sert bir şut çekti. Top, Roma kalecisi Pau López’in üzerinden geçerek ağlara gitti.

Roma, 72. dakikada Edin Džeko ile farkı bire indirdi. Boşnak oyuncu, Henrikh Mkhitaryan’ın yaptığı ortanın ardından ceza sahası içinde yükselerek kafa vuruşu yaptı. Top, Sevilla kalecisi Yassine Bounou’nun üzerinden geçerek ağlara gitti.

Sevilla, 77. dakikada Diego Carlos ile farkı tekrar ikiye çıkardı. Brezilyalı oyuncu, Suso’nun yaptığı ortanın ardından ceza sahası içinde yükselerek kafa vuruşu yaptı. Top, Roma kalecisi Pau López’in üzerinden geçerek ağlara gitti.

Roma, 86. dakikada Stephan El Shaarawy ile farkı bire indirdi. Mısırlı oyuncu, Henrikh Mkhitaryan’ın yaptığı ortanın ardından ceza sahası içinde yükselerek kafa vuruşu yaptı. Top, Sevilla kalecisi Yassine Bounou’nun üzerinden geçerek ağlara gitti.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Sevilla, 3-2’lik galibiyetle altıncı kez Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi