Aek Fenerbahçe Maç Özeti

Aek Fenerbahçe Maç Özeti: Bir Avrupa Gecesi

Aek ve Fenerbahçe, 2022-23 UEFA Avrupa Ligi play-off turunda karşı karşıya geldi. İlk maç 18 Ağustos 2022 Perşembe günü Atina’daki Olimpiyat Stadyumu’nda oynandı.

Maçın başlarında Aek daha etkili bir görüntü çizdi. 15. dakikada Sergio Araujo’nun golüyle öne geçti. Fenerbahçe ise 38. dakikada Enner Valencia’nın golüyle beraberliği sağladı.

İkinci yarıda Fenerbahçe daha baskılı oynadı. 55. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle öne geçti. Aek ise 70. dakikada Amrabat’ın golüyle tekrar beraberliği sağladı.

Maçın kalan bölümünde iki takım da gol bulamadı ve karşılaşma 2-2’lik beraberlikle sona erdi.

Maç Sonrası Değerlendirmeler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Zor bir maçtı. Aek iyi bir takım. Biz de iyi oynadık ve beraberliği hak ettik. İkinci maçta daha iyi oynayıp turu geçmek istiyoruz” dedi.

Aek Teknik Direktörü Matías Almeyda ise, “Fenerbahçe güçlü bir takım. Biz de iyi oynadık ve beraberliği hak ettik. İkinci maçta daha iyi oynayıp turu geçmek istiyoruz” dedi.

İkinci Maç

İkinci maç 25 Ağustos 2022 Perşembe günü İstanbul’daki Ülker Stadyumu’nda oynandı.

Maçın başlarında Fenerbahçe daha etkili bir görüntü çizdi. 15. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle öne geçti. Aek ise 38. dakikada Amrabat’ın golüyle beraberliği sağladı.

İkinci yarıda Fenerbahçe daha baskılı oynadı. 55. dakikada Enner Valencia’nın golüyle öne geçti. Aek ise 70. dakikada Sergio Araujo’nun golüyle tekrar beraberliği sağladı.

Maçın kalan bölümünde iki takım da gol bulamadı ve karşılaşma 2-2’lik beraberlikle sona erdi.

Penaltılar

Beraberlik sonrasında maç penaltılara gitti. Fenerbahçe, penaltılarda 5-3’lük skorla kazandı ve turu geçti.

Maç Sonrası Değerlendirmeler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Zor bir maçtı. Aek iyi bir takım. Biz de iyi oynadık ve turu geçmeyi hak ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Aek Teknik Direktörü Matías Almeyda ise, “Fenerbahçe güçlü bir takım. Biz de iyi oynadık ama penaltılarda kaybettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi