Arjantin Nijerya Özet

Arjantin-Nijerya Özeti

Arjantin ve Nijerya, 2018 FIFA Dünya Kupası’nın Grup D’sinde yer alan iki ülkedir. Arjantin, Dünya Kupası’na 17 kez katılırken, Nijerya ise 6 kez katılmıştır. İki ülke daha önce hiç Dünya Kupası’nda karşılaşmamıştır.

Arjantin, Dünya Kupası’nın favorilerinden biri olarak gösteriliyor. Takım, Lionel Messi, Sergio Agüero ve Ángel Di María gibi dünyanın en iyi oyuncularından bazılarına sahip. Nijerya ise daha az tanınan bir takım, ancak takımda Victor Moses, Alex Iwobi ve Kelechi Iheanacho gibi yetenekli oyuncular bulunuyor.

Maç, 26 Haziran 2018 Salı günü Saint Petersburg Stadyumu’nda oynandı. Arjantin, maçın başından itibaren oyunu kontrol etti ve birçok gol fırsatı yarattı. Ancak, Nijerya defansı iyi bir performans sergiledi ve Arjantin’in gollerine izin vermedi.

Maçın 86. dakikasında, Arjantin’in yıldızı Lionel Messi, ceza sahası dışından harika bir gol attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Nijerya, maçın kalan bölümünde gol atmak için çok uğraştı, ancak başarılı olamadı.

Arjantin, Nijerya’yı 1-0 yenerek Dünya Kupası’na iyi bir başlangıç yaptı. Takım, bir sonraki maçında Hırvatistan ile karşılaşacak. Nijerya ise bir sonraki maçında İzlanda ile karşılaşacak.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi