Friends Sezon Özetleri

Friends Sezon Özetleri

Friends, 1994’ten 2004’e kadar NBC’de yayınlanan bir Amerikan sitcom dizisidir. David Crane ve Marta Kauffman tarafından yaratılan dizi, New York City’de yaşayan altı arkadaşın hayatlarını konu almaktadır. Dizi, Rachel Green (Jennifer Aniston), Monica Geller (Courteney Cox), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), Chandler Bing (Matthew Perry) ve Ross Geller (David Schwimmer) adlı altı arkadaşın hikayesini anlatmaktadır.

1. Sezon (1994-1995)

Dizinin ilk sezonu, Rachel’ın nişanlısından kaçıp Monica’nın dairesine taşınmasıyla başlar. Ross, Rachel’a aşık olduğunu fark eder ve ikisi arasında bir ilişki başlar. Ancak, Ross’un eski karısı Carol’ın hamile olması ilişkiyi karmaşıklaştırır. Phoebe, masaj terapisti olarak çalışırken Joey, aktör olarak kariyer yapmaya çalışmaktadır. Chandler, reklam şirketinde çalışırken Monica, şef olarak çalışmaktadır.

2. Sezon (1995-1996)

Dizinin ikinci sezonu, Ross ve Rachel’ın ayrılmasıyla başlar. Ross, Rachel’ı geri kazanmaya çalışırken Rachel, Joey ile çıkmaya başlar. Monica, Richard adında bir göz doktoruyla ilişki yaşamaya başlar. Phoebe, üçüz kardeşlerini bulur ve Joey, bir sabun operasında rol alır. Chandler, Janice adında bir kadınla ilişki yaşamaya başlar.

3. Sezon (1996-1997)

Dizinin üçüncü sezonu, Ross ve Rachel’ın tekrar bir araya gelmesiyle başlar. Ancak, ikilinin ilişkisi yine sorunlarla karşılaşır. Monica ve Richard’ın ilişkisi sona erer. Phoebe, Mike adında bir adamla ilişki yaşamaya başlar. Joey, bir oyunculuk okuluna gider ve Chandler, reklam şirketinde terfi alır.

4. Sezon (1997-1998)

Dizinin dördüncü sezonu, Ross ve Rachel’ın evlenmesiyle başlar. Ancak, ikilinin evliliği kısa sürer ve boşanırlar. Monica, Chandler ile ilişki yaşamaya başlar. Phoebe, Mike ile evlenir ve Joey, bir dizide başrol oynar.

5. Sezon (1998-1999)

Dizinin beşinci sezonu, Monica ve Chandler’ın nişanlanmasıyla başlar. İkili, daha sonra evlenirler. Rachel, Ross’un çocuğuna hamile kalır ve ikisi, bir kız çocuğu dünyaya getirirler. Phoebe, hamile kalmaya çalışırken Joey, bir dizide başrol oynar.

6. Sezon (1999-2000)

Dizinin altıncı sezonu, Rachel’ın Ross’un çocuğunu doğurmasıyla başlar. İkili, daha sonra evlenirler. Monica ve Chandler, bir ev satın alırlar. Phoebe, hamile kalmaya çalışırken Joey, bir dizide başrol oynar.

7. Sezon (2000-2001)

Dizinin yedinci sezonu, Rachel ve Ross’un boşanmasıyla başlar. Monica ve Chandler, bir bebek sahibi olmaya çalışırken Phoebe, hamile kalmaya çalışmaktadır. Joey, bir dizide başrol oynar.

8. Sezon (2001-2002)

Dizinin sekizinci sezonu, Monica ve Chandler’ın bir bebek sahibi olmasıyla başlar. Phoebe, hamile kalmaya çalışırken Joey, bir dizide başrol oynar.

9. Sezon (2002-2003)

Dizinin dokuzuncu sezonu, Phoebe’nin hamile kalmasıyla başlar. Joey, bir dizide başrol oynar.

10. Sezon (2003-2004)

Dizinin onuncu ve son sezonu, Phoebe’nin üçüz çocuklarını doğurmasıyla başlar. Joey, bir dizide başrol oynar.

Friends Hakkında Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi