Galatasaray Braga Özet

Galatasaray – Braga Özeti

Galatasaray ve Braga, 2022-23 UEFA Avrupa Ligi grup aşamasının 6. ve son maçında 3 Kasım 2022 Perşembe günü Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maç öncesi Galatasaray’ın 8, Braga’nın ise 10 puanı bulunuyordu. Galatasaray’ın grubu lider bitirebilmesi için Braga’yı yenmesi gerekiyordu.

Maç, Galatasaray’ın üstünlüğüyle başladı. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda birçok gol pozisyonuna girdi ancak bunları değerlendiremedi. Braga ise, ilk yarıda sadece bir kez Galatasaray kalesine geldi ancak bu pozisyonu da değerlendiremedi.

İkinci yarıda da Galatasaray üstünlüğünü sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, 55. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, bu golden sonra da Braga kalesine yüklenmeye devam etti ancak bir türlü ikinci golü bulamadı.

Braga, 83. dakikada Ricardo Horta’nın golüyle beraberliği sağladı. Galatasaray, kalan dakikalarda Braga kalesine yüklenmeye devam etti ancak bir türlü ikinci golü bulamadı ve maç 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray, grubu 9 puanla 2. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Braga ise, grubu 13 puanla lider tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etti.

Maç Sonrası Açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Üzgünüz. Kazanmak için elimizden geleni yaptık ama olmadı. Braga, çok iyi bir takım. Onları tebrik ediyorum. Biz de önümüzdeki maçlara bakacağız ve daha iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Braga Teknik Direktörü Artur Jorge, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Çok mutluyuz. Galatasaray’ı kendi sahasında yenmek kolay değil. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız ve daha iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi