Galatasaray Fiorentina Maç Özeti

Galatasaray Fiorentina Maç Özeti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda Fiorentina ile karşılaştı. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan maçta Galatasaray, rakibini 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Maçın ilk yarısında iki takım da dengeli bir oyun sergiledi. Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün ile birkaç tehlikeli atak geliştirdi ancak Fiorentina kalecisi Pietro Terracciano bu atakları kurtardı. Fiorentina ise Arthur Cabral ve Jonathan Ikoné ile Galatasaray kalesine tehlikeli geldi ancak Muslera bu atakları kurtardı.

Maçın ikinci yarısında Galatasaray daha etkili bir oyun sergiledi. 62. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ortasında Bafetimbi Gomis, Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Fiorentina ataklarını artırdı ancak Galatasaray savunması bu atakları püskürtmeyi başardı.

Maçın son dakikalarında Fiorentina, Galatasaray kalesine yüklendi ancak Muslera’yı geçemedi. Galatasaray, 1-0’lık skorla maçı kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray’ın Çeyrek Final Rakibi

Galatasaray, çeyrek finalde Barcelona ile karşılaşacak. Barcelona, Son 16 Turu’nda Manchester United’ı eleyerek çeyrek finale yükselmişti.

Maçın Öne Çıkan Oyuncuları

Galatasaray’da Bafetimbi Gomis, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün etkili bir oyun sergiledi. Fiorentina’da ise Arthur Cabral ve Jonathan Ikoné tehlikeli ataklar geliştirdi.

Maçın Detayları

  • Tarih: 17 Mart 2023
  • Saat: 20:00
  • Yer: Türk Telekom Stadyumu
  • Hakem: Anthony Taylor (İngiltere)
  • Seyirci: 50.000

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi