Kırmızı Sakallı Topal Karınca Ile Filler Sultanı Özeti

Kırmızı Sakallı Topal Karınca ile Filler Sultanı Özeti

Kırmızı Sakallı Topal Karınca ile Filler Sultanı, Peyami Safa’nın 1936 yılında yayımlanan bir masal kitabıdır. Kitap, kırmızı sakallı ve topal bir karıncanın, filler sultanıyla olan dostluğunu ve birlikte yaşadıkları maceraları konu almaktadır.

Konusu

Kırmızı Sakallı Topal Karınca, ormanda yaşayan bir karıncadır. Bir gün, ormanda dolaşırken bir fil sürüsüyle karşılaşır. Fillerin sultanı olan Büyük Fil, Kırmızı Sakallı Topal Karınca’yı görünce çok şaşırır. Daha önce hiç karınca görmemiştir. Kırmızı Sakallı Topal Karınca da Büyük Fil’i görünce çok şaşırır. Daha önce hiç fil görmemiştir.

Büyük Fil, Kırmızı Sakallı Topal Karınca’ya yaklaşır ve onunla konuşmaya başlar. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil’e kendini tanıtır. Büyük Fil de Kırmızı Sakallı Topal Karınca’ya kendini tanıtır. Kırmızı Sakallı Topal Karınca ve Büyük Fil, sohbet etmeye başlarlar. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil’e ormanda yaşayan diğer hayvanları anlatır. Büyük Fil de Kırmızı Sakallı Topal Karınca’ya fillerin yaşamını anlatır.

Kırmızı Sakallı Topal Karınca ve Büyük Fil, sohbet ederken birdenbire bir ses duyarlar. Ses, ormanın derinliklerinden gelmektedir. Kırmızı Sakallı Topal Karınca ve Büyük Fil, sesin ne olduğunu merak ederler. Sesin kaynağını bulmak için ormanın derinliklerine doğru yürürler.

Kırmızı Sakallı Topal Karınca ve Büyük Fil, ormanın derinliklerine doğru yürürken birdenbire bir açıklığa gelirler. Açıklığın ortasında bir ağaç vardır. Ağacın üzerinde bir kuş yuvası vardır. Kuş yuvasında bir kuş ailesi yaşamaktadır.

Kırmızı Sakallı Topal Karınca ve Büyük Fil, kuş ailesini görünce çok sevinirler. Kuş ailesi de Kırmızı Sakallı Topal Karınca ve Büyük Fil’i görünce çok sevinir. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, sohbet etmeye başlarlar. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, sohbet ederken birdenbire bir ses duyarlar. Ses, açıklığın dışından gelmektedir. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, sesin ne olduğunu merak ederler. Sesin kaynağını bulmak için açıklığın dışına doğru yürürler.

Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, açıklığın dışına doğru yürürken birdenbire bir grup avcıyla karşılaşırlar. Avcılar, Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesini görünce çok sevinirler. Avcılar, Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesini avlamak isterler.

Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, avcıları görünce çok korkarlar. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, avcılardan kaçmaya çalışırlar. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, ormanın derinliklerine doğru kaçarlar.

Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, ormanın derinliklerine doğru kaçarken birdenbire bir mağaraya gelirler. Mağaranın içi karanlıktır. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, mağaranın içine girerler. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, mağaranın içinde saklanırlar.

Avcılar, Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesini takip ederler. Avcılar, mağaranın önüne gelirler. Avcılar, mağaranın içine girmek isterler. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, avcıların mağaranın içine girmesini engellemeye çalışırlar. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, avcılarla savaşırlar.

Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, avcılarla uzun süre savaşırlar. Sonunda, Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, avcıları yenerler. Avcılar, mağaradan kaçarlar. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, mağaradan çıkarlar. Kırmızı Sakallı Topal Karınca, Büyük Fil ve kuş ailesi, özgürlüklerine kavuşurlar.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi