Levent Çanakkale De Kitabının Özeti

Levent Çanakkale’de Kitabının Özeti

Levent Çanakkale’de, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıklarını anlatan bir romandır. Roman, 1915 yılında Çanakkale Boğazı’nda başlar. Osmanlı İmparatorluğu, İngiliz, Fransız ve Rusya’dan oluşan İtilaf Devletleri’nin saldırısına uğramaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, 19. Tümen Komutanı olarak Çanakkale’ye gönderilir.

Atatürk, Çanakkale’ye geldiğinde, savaşın çok zorlu olduğunu görür. İtilaf Devletleri, çok sayıda asker ve gemiyle Çanakkale Boğazı’nı geçmeye çalışmaktadır. Osmanlı askerleri, çok az sayıda asker ve gemiyle İtilaf Devletleri’nin saldırılarına karşı koymaya çalışmaktadır.

Atatürk, Çanakkale’de çok zorlu bir mücadele verir. Askerlerini cesaretlendirir ve onları savaşa hazırlar. Atatürk’ün liderliğinde, Osmanlı askerleri İtilaf Devletleri’nin saldırılarını püskürtmeyi başarır. Çanakkale Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu’nun zaferiyle sonuçlanır.

Levent Çanakkale’de romanı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıklarını anlatan bir destandır. Roman, Atatürk’ün liderliğini, cesaretini ve vatanseverliğini gözler önüne sermektedir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi