Peter Pan Masalı Özeti

Peter Pan, J.M. Barrie tarafından yazılan ve ilk olarak 1904 yılında yayınlanan bir çocuk romanıdır. Roman, Londra’da yaşayan Wendy Darling ve iki erkek kardeşi John ve Michael’ın hikayesini anlatır. Bir gece, Peter Pan adında uçabilen bir çocuk Wendy’nin odasına gelir ve onu ve kardeşlerini Neverland adlı büyülü bir yere götürür.

Neverland, korsanlar, periler ve Kızılderililer tarafından yönetilen bir yerdir. Peter Pan, Neverland’ın lideridir ve çocukları her türlü tehlikeden korur. Wendy, John ve Michael, Neverland’da birçok macera yaşarlar. Korsanlarla savaşırlar, perilerle tanışırlar ve Kızılderililerle arkadaş olurlar.

Bir gün, Peter Pan’ın düşmanı Kaptan Hook, Wendy’yi kaçırır. Peter Pan ve arkadaşları, Wendy’yi kurtarmak için Kaptan Hook’un gemisine saldırırlar. Uzun bir savaştan sonra, Peter Pan Kaptan Hook’u yener ve Wendy’yi kurtarır.

Wendy, John ve Michael, Neverland’da çok mutlu olurlar. Ancak, bir gün Wendy büyür ve Neverland’ı terk etmek zorunda kalır. John ve Michael da büyürler ve Wendy’nin yanına dönerler. Peter Pan, Neverland’da kalır ve sonsuza dek genç kalır.

Peter Pan, çocukluğun masumiyetini ve büyülü dünyanın güzelliğini anlatan bir hikayedir. Roman, birçok kez filme, tiyatro oyununa ve çizgi filme uyarlanmıştır.

Peter Pan ile ilgili faydalı siteler:

Peter Pan ile ilgili faydalı dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi