The Elephant Man Özet

Fil Adam (The Elephant Man)

Fil Adam, 1862’de İngiltere’de doğan Joseph Merrick’in gerçek hikayesinden uyarlanmış bir filmdir. Merrick, doğuştan bir hastalık olan proteus sendromu nedeniyle vücudunda büyük deformasyonlar vardı. Bu deformasyonlar nedeniyle toplum tarafından dışlandı ve “Fil Adam” olarak adlandırıldı.

Film, Merrick’in Londra’daki bir hastaneye kaldırılmasıyla başlıyor. Hastanede, doktor Frederick Treves (Anthony Hopkins) tarafından tedavi ediliyor. Treves, Merrick’in hastalığına çare bulamıyor ancak ona yardım etmeye çalışıyor. Merrick, hastanede geçirdiği süre boyunca toplum tarafından dışlanmaya devam ediyor. Ancak, Treves’in yardımıyla yavaş yavaş toplum tarafından kabul edilmeye başlıyor.

Film, Merrick’in hayatının son yıllarını anlatıyor. Merrick, 1890 yılında 27 yaşında öldü. Ölümünden sonra, vücudu Londra’daki Kraliyet Cerrahlar Koleji’ne bağışlandı. Vücudu, bugün hala Londra’daki Kraliyet Cerrahlar Koleji’nde sergilenmektedir.

Fil Adam, toplum tarafından dışlanan bir adamın hikayesini anlatan dokunaklı bir filmdir. Film, izleyicilere farklılıklara karşı hoşgörülü olmanın önemini hatırlatıyor.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi